Sunday, September 2, 2007

ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΚΚΩΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

Λάκκωμα Χαλκιδικής 1-9-07

Στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, στα πλαίσια των πολιτιστικών των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ – ΣΤΑΥΡΙΤΕΣ 2007» ο Σύλλογος Ποντίων Λακκώματος Χαλκιδικής δια του προέδρου του κ. Λεωνίδα Σαρβανίδη τίμησε τον Χάρρυ Κλυνν για την «πολύτιμη προσφορά του στον πολιτισμό»

Στον ευχαριστήριο λόγο του ο Χάρρυ Κλυνν αναφέρθηκε στην γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και κάλεσε τους Ποντίους και τους φίλους των Ποντίων να πυκνώσουν τις τάξεις του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…

«Η σημερινή Τουρκία, αν θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή χώρα, μια και κόπτεται να γίνει μέλος της ΕΕ, οφείλει να ακολουθήσει το γερμανικό παράδειγμα. Να παραδεχτεί τις πολυάριθμες γενοκτονίες που διέπραξε, διαπράττει, ή σκοπεύει να διαπράξει. Να ζητήσει συγγνώμη για αυτές και να δώσει εγγυήσεις στην ανθρωπότητα και στον εαυτό της ότι δε θα τις επαναλάβει. Μόνο έτσι θα ελευθερώσει την ψυχή και τη συνείδηση νέων τουρκικών γενεών από τα υπόκωφα συμπλέγματα ενοχής που την κατατρέχουν και την εμποδίζουν να αφομοιώσει ουσιαστικά τις μεγάλες αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Το αίτημα των Ποντίων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας εμπεριέχει μια δυναμική, ένα μήνυμα λύτρωσης προς την ίδια την τουρκική κοινωνία».