Wednesday, September 12, 2007

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ(!) ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;


ΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΤΠΑΚ...


ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ... (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ)

Είχαμε καταγγείλει στην ιστοσελίδα μας και επαναλάβαμε την καταγγελία στην εφημερίδα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» που αφορά στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις διοικητικές υπηρεσίες της Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμαριάς και στη διαχείριση και λειτουργία των κτιριακών εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα στις εγκαταστάσεις της ΠΛΑΖ της Αρετσούς.
Παραθέτω όσα είχαμε καταγγείλει:

«Με ποιανού απόφαση έγινε παρέμβαση στο κτίριο της ΠΛΑΖ (παλιά ήταν ξενώνες του Δήμου) απέναντι από το κτίριο των «φίλων του λιμενικού σώματος» και μαθαίνουμε ότι προορίζεται για καφετερία;

Εκεί έγιναν αυθαίρετες σοβαρές παρεμβάσεις, κουφώματα, πόρτες, διαρρύθμιση εσωτερικού χώρου με τοίχους κ.ά. Το ίδιο έγινε και στο κτίριο στην είσοδο της ΠΛΑΖ από τη μεριά του λούνα παρκ. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις η αυθαιρεσία ξεπέρασε κάθε όριο. Επισημαίνουμε ότι για οποιαδήποτε παρέμβαση σε κτίριο της ΠΛΑΖ χρειάζεται άδεια της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Από όσο γνωρίζουμε η τεχνική υπηρεσία του δήμου ούτε άδεια έδωσε και πολύ περισσότερο ούτε μελέτη και επίβλεψη είχε στις αυθαίρετες κατασκευές».

ΕΔΩ ΠΑΠΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΠΑΣ...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ;

Προς τιμή των αρχιτεκτόνων της Τεχνικής υπηρεσίας και της Πολεοδομίας του Δήμου, υπήρξε έγγραφη αναφορά προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Καλαμαριάς Κο Δημοσθένη Σαρηγιάννη που αφορά στις «αυθαίρετες χρωματικές παρεμβάσεις στην πλαζ της Αρετσούς» και στην προσβολή του έργου του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη «που συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους εκφραστές της μοντέρνας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα».

Ως φαίνεται δεν είχαν υποπέσει ακόμη στην αντίληψη της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου οι απαράδεκτες παρεμβάσεις που υπογραμμίζουμε στην καταγγελία μας.
(Αλουμινοκουφώματα, πόρτες, διαρρύθμιση εσωτερικού χώρου με τοίχους κλπ…)

Είναι γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Δ. Σαρηγιάννης μόλις πληροφορήθηκε τις αυθαίρετες παρεμβάσεις (από ’μας ασφαλώς) παρενέβη και προσπάθησε να «διορθώσει» τα αδιόρθωτα…

Αγαπητέ κ. Σαρηγιάννη, μπορεί να «διορθώσετε» τις βάρβαρες παρεμβάσεις του προέδρου της ΔΕΤΠΑΚ και να επαναφέρετε το συγκρότημα στη μορφή που του έδωσε ο Άρης Κωνσταντινίδης, αυτό, όμως, που οφείλετε, ως διοίκηση, είναι να «διορθώσετε την πολιτική σας, που διαμόρφωσε νοοτροπίες και συμπεριφορές που βοήθησαν να βρει χώρο ανάπτυξης η αυθαιρεσία και η ασυδοσία».

Και κάτι ακόμα κύριοι της διοίκησης, πολύ σημαντικό για τους δημότες της Καλαμαριάς που πληρώνουν τα ακριβότερα, ίσως, δημοτικά τέλη στην περιφέρειά μας.

Χωρίς την άδεια της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου προχώρησε ο κ. πρόεδρος της ΔΕΤΠΑΚ στους βανδαλισμούς;

Χωρίς την έγκριση «άνωθεν» αποφάσισε ο κ. πρόεδρος της ΔΕΤΠΑΚ την «αλουμινοποίηση» του συγκροτήματος Κωνσταντινίδη;

Από μόνος του ο κ. πρόεδρος έπραξε όσα έπραξε;

Ασφαλώς, για τις «παρεμβάσεις» του κ. προέδρου (αλουμινοκουφώματα, εσωτερικές διαρρυθμίσεις, χρωματισμοί κλπ) δαπανήθηκαν σημαντικά ποσά, και χωρίς καμιά αμφιβολία θα δαπανηθούν άλλα τόσα, μπορεί και περισσότερα, για την αποκατάσταση του συγκροτήματος!

Ποιος θα πληρώσει τα χρήματα αυτά κ. Δήμαρχε;

Οι Καλαμαριώτες και οι Καλαμαριώτισες ζητούν απαντήσεις στα ερωτήματά τους και οφείλετε να τους δώσετε ειλικρινείς και πιστικιές απαντήσεις…

Προς το παρόν παραμένουμε στις «παρεμβάσεις» του κ. προέδρου της ΔΕΤΠΑΚ και επιφυλασσόμεθα ως προς τα «ζητήματα» των «προσλήψεων», της «προμήθειας υλικών», της «επίδειξης μόδας» στο RΕΜΕΖΖΟ κλπ… κλπ...

Επαναλαμβάνουμε:
«H παράταξή μας παρακολουθεί εξαιρετικά σοβαρά τα προβλήματα στη Δημοτική επιχείρηση Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης και με τις ενέργειές της προς κάθε κατεύθυνση, θα συμβάλλει στην ομαλή και δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, στην λειτουργία όλων των οργάνων που προβλέπονται από τους κανονισμούς και τους νόμους».