Friday, August 31, 2007

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

Ο Ποντιακός θίασος του «Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς» σκορπούσε αβίαστο γέλιο

στους , ως επί το πλείστον, Ποντιακής καταγωγής κατοίκους της Ευκαρπίας του Δήμου Κρουσσών που κατέκλυσαν την κερκίδα του δημοτικού γηπέδου για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση και την τιμή που επιφύλαξε η Δημοτική αρχή στον Χάρρυ Κλυνν.

Στο διάλειμμα της παράστασης ο Δήμαρχος Κρουσσών κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος που παρακοιλουθούσε το έργο με τον Χάρρυ Κλυνν και το Δημοτικό Συμβούλιο, ανέβηκε στη σκηνή και παρουσίασε τον Χάρρυ Κλυνν στους δημότες τη Ευκαρπίας Κιλκίς τονίζοντας την τριαντάχρονη πορεία του στο χώρο του θεάτρου και τη σημαντική του παρουσία στο χώρο της λογοτεχνίας και του πολιτισμού.
Ιδιαίτερη υπήρξε η μνεία του Δημάρχου στον πολύχρονο αγώνα του Χάρρ Κλυνν για διεθνοποίηση του εγκλήματος της Ποντιακής γενοκτονίας,, την ενσωμάτωση της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού στα βιβλία της Ελληνικής Ιστορίας, τη δημιουργία Ποντιακών σχολείων εκεί όπου υπάρχουν ικανοί Ποντιακοί πληθυσμοί, την ίδρυση Πανεπιστημιακής έδρας Ποντιακού Ελληνισμού, τη διατήρηση της Ποντιακής πολιτιστικής κληρονομιάς, των ηθών και των εθίμων μας και την αλληλεγγύη μεταξύ των Ποντίων απανταχού της γης.

Συγκινημένος ο Χάρρυ Κλυνν ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους δημότες του Δήμου Κρουσσών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στις προσπάθειες που γίνονται από το ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ του οποίοι ηγείται και προέτρεψε τους θεατές Ποντιακής και μη καταγωγής να εγγραφούν χωρίς καμιά απολύτως οικονομική υποχρέωση ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ .
«Γραφτείτε μέλη στο ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Ε ΛΛΑΔΟΣ, βοηθήστε μας να κάνουμε γνωστή σε κάθε κυβερνητική οργάνωση παγκοσμίως, σε κάθε ανθρωπιστική οργάνωση, τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ… Το κίνημά μας απαριθμεί μέχρι στιγμής 10.000 μέλη και μέχρι την ημέρα του συνεδρίου μας που θα γίνει στη Μασαλία , στον ίδιο χώρο που έγινε το πρώτο Ποντιακό Συνέδριο το 1916, τα μέλη του κινήματός μας θα ξεπερνούν τις 100.000!!!
Το Ποντιακό ζήτημα δεν είναι ένα θέμα της ιστορίας ή των μουσείων. Είναι ένα ζωντανό ζήτημα με εθνικές και διεθνείς διαστάσεις, το οποίο οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, του παρευξείνιου χώρου και ολόκληρης της Ευρώπης το καθιστούν επίκαιρο ως θέμα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερίας, αξιοπρέπειας. Μένει λοιπόν στα ζωντανά κινήματα και στις δυνάμεις των Ποντίων να το επαναφέρουν στο προσκήνιο».