Sunday, August 26, 2007

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΥΝΗ ΜΑΣ

Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της Ανεξάρτητης Παρέμβασης Πολιτών Καλαμαριάς εκφράζουμε την οδύνη μας για το μεγαλύτερο σύγχρονο εφιάλτη που ζει η χώρα μας και την τραγική απώλεια της ζωής 62 συμπατριωτών μας.
Συμπαραστεκόμαστε τους οικείους των τραγικών θυμάτων και τους εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας. Νιώθουμε, όπως εξάλλου και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, συντετριμμένοι και αναστατωμένοι.
Θέλουμε ακόμα να εκφράσουμε το σεβασμό και τη συμπαράστασή μας στους πιλότους των πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, στους πυροσβέστες, μόνιμους, εποχικούς και τους εθελοντές, που μάχονται μέρα και νύχτα με γενναιότητα και αυταπάρνηση προασπίζοντας την επιβίωση του περιβάλλοντας και την ασφάλειά μας.
Στη μεγάλη αυτή κρίση, ως άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, φυσικό είναι να αναρωτηθούμε αν υπήρξε έστω και υποτυπώδης συνεργασία μεταξύ Πυροσβεστικής και Αυτοδιοίκησης. Γεγονός που καθιστά επίκαιρες τις προτάσεις της παράταξής μας σε θέματα φυσικών καταστροφών:
«Θεωρούμε ότι σε θέματα φυσικών καταστροφών κυρίαρχο ρόλο αρμοδιότητας και ευθύνης πρέπει να έχει η Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τις αρμόδιες Νομαρχίες, υπουργεία, υπηρεσίες και τα άλλα συντονιστικά όργανα…»