Monday, August 6, 2007

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ



Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ


Όπως καταγράφει ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης η μόνη χώρα στον κόσμο, που έχει τόσο μεγάλο ποσοστό προσφύγων και προσφυγογενών είναι η Ελλάδα.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα των μεγάλων ανακατατάξεων της περιοχής μας και των άγριων εθνικών εκκαθαρίσεων.
Η Ανατολική Ρωμυλία, η Ιωνία, ο Πόντος, η Ανατολική Θράκη, οι παραδουνάβιες περιοχές, η Αλεξάνδρεια, η Κωνσταντινούπολη, η Ίμβρος και η Τένεδος, η κατεχόμενη Κύπρος, είναι ανεξίτηλα σημεία της συρρίκνωσης του ελληνισμού.
Το ότι οι πρόσφυγες είναι πλέον ένα από τα κύρια συστατικά της Ελλάδας είναι γνωστό τοις πάσι. Αυτό που είναι άγνωστο είναι το γεγονός ότι έγιναν αιτία μεγάλων οικονομικών εισροών και πλουτισμού κάποιων γηγενών πληθυσμών.
Αρχίζοντας από την Μικρασιατική καταστροφή, όπου το μεγαλύτερο μέρος της περιβόητης «ανταλλάξιμης περιουσίας», έγινε λεία για τους «ελλαδικούς γραφειοκράτες» και «κομματανθρώπους».

"Ανταλλάξιμη" ονομάσθηκε η ακίνητη περιουσία που εγκατέλειψαν στην Ελλάδα οι περίπου 300.000 μουσουλμάνοι που έφυγαν το 1923 για την Τουρκία. Η περιουσία αυτή ισοψηφίστηκε με τις ελληνικές περιουσίες που εγκατέλειψαν οι πρόσφυγες στις πατρίδες τους και ήταν κατά 10,1 φορές μεγαλύτερες απ' αυτές των μουσουλμάνων.
Αντί να μοιραστεί η Ανταλλάξιμη περιουσία στους εξαθλιωμένους 1.500.000 πρόσφυγες, όπως προέβλεπε η συνθήκη της Λωζάννης, τέθηκε υπό την διαχείριση του ελληνικού κράτους.
Μόνο το 10% αποδόθηκε στους πρόσφυγες. Το υπόλοιπο εξυπηρέτησε τις ρουσφετολογικές ανάγκες του παλαιοελλαδικού κατεστημένου.
Υπήρχαν και συγκεκριμένες περιπτώσεις μαζικής καταπάτησης της περιουσίας αυτής που ανήκε στους πρόσφυγες.
Η εκλογική περιφέρεια του Ελευθερίου Βενιζέλου σύσσωμη αντέδρασε στην εγκατάσταση προσφύγων στις περιοχές των μουσουλμάνων που είχαν αναχωρήσει. Και ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπάκουσε στην φωνή της εκλογικής του πελατείας, ανεχόμενος την καταπάτηση των περιουσιών που ανήκαν-με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης-στους πρόσφυγες.
Οι Γονείς και οι Παππούδες μας, Πόντιοι και Μικρασιάτες, που εγκαταστάθηκαν στην Καλαμαριά μετά τον ξεριζωμό τους από τις αλησμόνητες Πατρίδες όχι μόνο αποστερήθηκαν των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους από τη συνθήκη της Λωζάνης, αλλά εδώ και 80 χρόνια εμπαίζονται με τον πλέον προκλητικό τρόπο αφού η «πανέξυπνη ελλαδική γραφειοκρατία» προσπαθεί με κάθε τρόπο να αρπάξει τα στρέμματα του «πρώην στρατοπέδου Κόδρα» στερώντας έτσι την πόλη μας και κατ’ επέκταση την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης έναν από τους εναπομείναντες πνεύμονες σ’ ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Προεδρικά διατάγματα, προσφυγές, αποφάσεις, εκθέσεις, ερμηνείες, τούρκικα κιτάπια και όλων των ειδών τα νομικά τερτίπια και τεχνάσματα έχουν επιστρατευθεί προκειμένου να στερηθούν οι 120.000 Καλαμαριώτες του αναντίρρητου δικαιώματός τους να κατέχουν, να απολαμβάνουν, να αξιοποιούν και να προφυλάσσουν έναν χώρο πνεύμονα, μοναδικού φυσικού κάλλους.

Aσφαλώς, γνωρίζετε, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι:
Ένα μεγάλο μέρος από την εγκαταληφθείσα περιουσία των Τούρκων
μεταναστών δεν κατέληξε ολοκληρωτικά στους νόμιμους δικαιούχους, τους ανταλλάξιμους Έλληνες μετανάστες-ιδίως στα αστικά κέντρα όπου είχε και μεγαλύτερη αξία. (Συνεδρίαση της Βουλής 29 Μαϊου 1925)

Όσον αφορά το ζήτημα των τουρκικών κτημάτων ούτε το 20% δεν
κατέχονταν μέχρις ώρας από τους πρόσφυγες. (Βουλευτής Θράκης Μανουηλίδης)

40 ή 50 χιλιάδες στρέμματα ανταλλάξιμης περιουσίας δόθηκαν σε μη
πρόσφυγες, δημιουργώντας μεγαλοϊδιοκτήτες.
(Βουλευτής Σερρών Λαζαρίδης. Βιβλίο : Πρόσφυγες εξ ανταλλαγής και ανταλλάξιμος περιουσία του Λαυρεντίδη)

Χαρίστηκαν κτήματα της ανταλλάξιμης περιουσίας στην Εκπαιδευτική
Επιτροπή Ζωσιμάδων, στην εφοροεπιτροπεία των Αγαθοεργών καταστημάτων
Ιωαννίνων, στην Παιδαγωγική Ακαδημία, στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδων και
ολόκληρο το μέγαρο της Εθνικής Τράπεζας (που ήταν ανταλλάξιμο) στη
Ζωσιμαία βιβλιοθήκη.

Στην περιοχή Σερρών δόθηκαν μεγάλα ανταλλάξιμα κτήματα σε μη
πρόσφυγες σε εξευτελιστική αξία και μάλιστα πληρωτέα σε δέκα ετήσιες δόσεις
με επιτόκιο 3%.

Παραχωρήθηκαν ανταλλάξιμες εκτάσεις σε πολύ χαμηλή αξία σε αθλητικούς συλλόγους του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλης αξίας ακίνητα στη Θεσσαλονίκη αγοράστηκαν από την
«Παγκρήτια Αδελφότητα» στο 1/3 της αξίας τους με εξόφληση σε πέντε
ετήσιες δόσεις.

Επιπλέον, από την εγκαταληφθείσα περιουσία των Ελλήνων στην Τουρκία
μόνο 7% αποζημιώθηκε.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Το «πρώην στρατόπεδο Κόδρα» ανήκει στο λαό της Καλαμαριάς, στους πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Είναι κομμάτι της ανταλλάξιμης περιουσίας που οφείλει ακόμα το Ελληνικό κράτος στον προσφυγικό Ελληνισμό.

Η ελληνική πολιτεία οφείλει να δώσει λύση εδώ και τώρα και να παραχωρήσει άμεσα το «πρώην στρατόπεδο Κόδρα» στο λαό της Καλαμαριάς.

Ζητούμε την παρέμβασή σας για να δοθεί ένα τέλος στα «ψευτονομικίστικα τεχνάσματα» και τις «τακτικιστικές μανούβρες» της γραφειοκρατίας που ανοίγουν την όρεξη εκείνων που θεωρούν το δικό μας χώρο, δικό τους!!!

Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να απεμπλακεί από τις «νομικογραφειοκρατικές διαδικασίες» στις οποίες την έχουν παγιδεύσει και να συμπαραταχθεί με το λαό της Καλαμαριάς απαιτώντας την άμεση παραχώρηση του στρατοπέδου «Κόδρα»

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε η περιοχή του «πρώην στρατοπέδου Κόδρα» να αποδοθεί χωρίς κανένα όρο στο φυσικό του ιδιοκτήτη, στο λαό της Καλαμαριάς για δοθεί ένα οριστικό τέλος στην ογδοντάχρονη και πλέον κοροϊδία εις βάρους του Προσφυγικού Ελληνισμού και κατ’ επέκταση εις βάρος του λαού της Θεσσαλονίκης.

Με εξαιρετική τιμή

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης του Δήμου Καλαμαριάς
«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ»