Wednesday, August 22, 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Δ.Ε.Τ.Π.Α.Κ. σχετικά με τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού (προσλήψεις, ανώνυμη καταγγελία, έλεγχος-πόρισμα Α.Σ. Ε.Π.) η παράταξή μας με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και της Δημοτικής επιχείρησης τοποθετείται δημόσια και ανοικτά στο πρόβλημα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα προσφεύγαμε στο Α.Σ.Ε.Π. για έλεγχο σε προσλήψεις εργαζομένων εποχικού προσωπικού, ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι προσλήψεις αυτές αφορούν στους εργαζόμενους που δουλεύουν χρόνια στα τμήματα της Δ.Ε.Τ.Π.Α.Κ .

Η προσφυγή στο Α. Σ. Ε. Π είναι εκ του πονηρού από όποιον κι αν έγινε. Ίσως θα συμφωνούσαμε με έλεγχο που θα αφορούσε στις προσλήψεις εκείνες που έγιναν χωρίς αποφάσεις του Δ.Σ και της επιτροπής προσλήψεων και υπάρχουν τέτοιες προσλήψεις το τελευταίο διάστημα στη Δ.Ε.Τ.Π.Α.Κ.

Το πρόβλημα που προέκυψε έφερε στην επικαιρότητα την πολιτική της εκμετάλλευσης, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια από τη Δημοτική αρχή και τις εκάστοτε διοικήσεις των Δημοτικών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου λειτούργησαν πέρα και έξω από τους κανονισμούς, τους νόμους και τα χρηστά συναλλακτικά ήθη και έσπειραν την σύγχυση και την ανησυχία στους εργαζόμενους. Ταυτοχρόνως με τις πράξεις και παραλήψεις τους δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στη δράση και στις λειτουργίες της Δημοτικής επιχείρησης.

Η παράταξή μας πέρα από τις ενέργειες που κάνει στα αρμόδια όργανα για αυτά που συμβαίνουν στη Δ.Ε.Τ.Π.Α.Κ. δηλώνει κατηγορηματικά ότι η δουλειά είναι δικαίωμα και θα την υπερασπιστεί για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους που τη δικαιούνται.

Προτείνουμε να συνεδριάσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο και να δεσμευτεί με απόφασή του ότι δεν θα απολυθεί κανείς εργαζόμενος που αναφέρεται στο πόρισμα του Α.Σ.Ε.Π.
H παράταξή μας θα φέρει το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως και πολλά άλλα θέματα που αφορούν στην Δ.Ε.Τ.Π.Α.Κ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
»