Saturday, July 7, 2007

Η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ κ. ΧΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ



· Έχω μια απορία, ρε παιδιά, σ’ αυτήν την περίφημη «δημοκρατική διαδικασία» της «λογοδοσίας του δημάρχου» στην οποία υποτίθεται ότι παίρνουν μέρος και οι δημότες για να πούνε τη γνώμη τους, γράφει πουθενά ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ότι ο λόγος τους δίνεται στη μια η ώρα μετά τα μεσάνυχτα;

· Όσοι «φίλοι» του Δημάρχου περίμεναν να ακούσουν και να ενθουσιαστούν έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι…
Πάρτε νερό μαζί σας, το μέλλον έχει πολύ ξηρασία…

· Προς το τέλος της ομιλίας του κ. Δημάρχου ορισμένοι από τους θεατές δεν κοίταζαν μονάχα τα ρολόγια τους, τα κουνούσαν κιόλας να δουν αν δουλεύουν!

· Στα καθίσματα του γυμναστηρίου οι «παρατρεχάμενοι» άπλωσαν τη γνωστή «φυλλάδα» των που εκδίδεται με χρήματα των δέκα Δήμων!!! Ελπίζανε ότι όλο και κάποιος φεύγοντας μπορεί να την πάρει μαζί του για να τη διαβάσει… Μείνανε, βέβαια, με την ελπίδα γιατί δε βρέθηκε ούτε ένας… Άντε να κουβαλάς τέτοια ώρα σκουπίδια στο σπίτι!!!

· Το ωραίο το άκουσα καθώς έφευγα από τη «λογοδοσία» από έναν νεαρό: «Έτσι και πληρωνόταν ο Οικονομίδης ανάλογα με τα προσόντα του, θα είχε πεθάνει της πείνας!!!»



· Έχετε ακούσει ποτέ άνθρωπο να μιλάει επί μία ολόκληρη ώρα και να μη λέει απολύτως τίποτα; Θα μου πείτε ότι αυτό δε γίνεται.
Αν πιστεύετε κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ήσασταν το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουλίου 2007 στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμαριάς για να ακούσετε τη λογοδοσία του Χρ. Οικονομίδη!

· Μεταξύ μας ο λόγος του Οικονομίδη ακουγότανε περισσότερο σαν «απολογία» παρά σαν «λογοδοσία»

· Κι ένας Χαρρυκλυννικός, πολύ επιτυχημένος, σχολιασμός «Ο κ. Οικονομίδης υπόσχεται πολλά και θυμάται λίγα»

· Δημοκρατικότατη, βέβαια, η διαδικασία… Με την έναρξη της πανηγυρικής συνεδρίασης το λόγο έλαβε ο κ. Οικονομίδης που φρόντισε βέβαια, όπως συνηθίζει άλλωστε, να έχει στο ακροατήριο και μια ομάδα «χειροκροτητών» αποτελούμενη, όπως πάντα, από εργαζόμενους στο Δήμο!

· Επί μία ολόκληρη ώρα αγόρευε «περί ανέμων και υδάτων» ο κ. Δήμαρχος προσπαθώντας να αναλύσει στο άναυδο ακροατήριο τα πεπραγμένα της διοίκησής του στη χρονιά που μας πέρασε… Τόσος δε ήταν ο ενθουσιασμός που δε συγκινήθηκαν ούτε οι «χειροκροτητές».

· Άλλος ένας Χαρρυκλυννικός σχολιασμός «Το πρόβλημα μα τον κ. Οικονομίδη είναι ότι μιλάει, ενώ θα έπρεπε μόνο να ακούει…»

· Κατά τις 11 συνέχισαν το Δημοκρατικό μονόλογο του Δημάρχου οι κυρίες και οι κύριοι αντιδήμαρχοι… και το ενθουσιώδες ακροατήριο γεμάτο παλμό και ενθουσιασμό άρχισε σιγά - σιγά να αραιώνει…

· Αυτή τη φορά δε θα ευλογήσουμε μόνο τα γένια μας… Τόσο ο κ. Δαμιανός Παπαδόπουλος, όσο και ο κ. Μιχάλης Παναγιωτίδης στάθηκαν στο ύψος της «λογοδοσίας» Αντιπολιτευτικός λόγος ουσιαστικός, μεστός, αποτελεσματικός… Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια…

· Συμπέρασμα: Τρία ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν την εικόνα την διοίκησης του Δήμου κατά την ημέρα της λογοδοσίας: ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ!

· Άντε και του χρόνου…

Ο Καλαμαριώτης