Saturday, July 7, 2007

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ


Αγαπητοί φίλοι, θα μου επιτρέψετε να σας θυμίσω τι έγραφα στο site στις 10 Φεβρουαρίου 2007, πριν από πέντε μήνες, δηλαδή!

«Ήταν που θα έφευγε και θα εξαφανιζόταν ο Χάρρυ Κλυνν από την Καλαμαριά…
Αυτά δε διαλαλούσε προεκλογικά και μετεκλογικά ο Οικονομίδης όπου κι αν βρισκόταν; Φεύγει σήμερα, φεύγει αύριο , με το πρώτο αεροπλάνο, μ ε το δεύτερο τρένο, με το τρίτο αυτοκίνητο, με τα πόδια, με τα χέρια… Και τι δεν είπαν τα φερέφωνα του Λέκκα… Οι άνθρωποι που η γνώμη, η άποψη, και η πολιτική τους τακτική εξαρτάται από την «ψυχωσική συμπεριφορά» ενός «συνωμότη»… (Οι χαρακτηρισμοί ανήκουν στον τέως δήμαρχο Καλαμαριάς τον εκ Νέας Σάντας ορμώμενο Καλαμαριώτη (!) κ. Θρασύβουλο Λαζαρίδη που ευεργέτησε την Καλαμαριά μετατρέποντάς την σε τσιμεντούπολη Α’ κατηγορίας)

Ήταν που θα έφευγε και θα εξαφανιζόταν ο Χάρρυ Κλυνν από την Καλαμαριά…
Κι άλλα πολλά λασποειδή προϊόντα διοχέτευσαν τα παπαγαλάκια του Λέκκα και του Οικονομίδη κατά την προεκλογική περίοδο: «Έπαθε εγκεφαλικό ο Χάρρυ Κλυνν…», « Και να βγει δήμαρχος ο Χάρρυ Κλυνν δε θα μπορέσει να διοικήσει το Δήμο γιατί έχει πρόβλημα με την καρδιά του!!!»
Και πως τα φέρνει καμιά φορά η μοίρα… Αλλά ας μην επεκταθούμε καλύτερα γιατί οι Καλαμαριώτες και μάτια και αυτιά και μυαλό διαθέτουν…

Ήταν που θα έφευγε και θα εξαφανιζόταν ο Χάρρυ Κλυνν από την Καλαμαριά…
Κι εκεί που θα έφευγε ο Χάρρυ Κλυνν ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει ο κ. Οικονομίδης… Θα έλθει και θα φύγει, δηλαδή, γιατί ακόμα δεν έχει έλθει… Άλλοι λένε ότι αναρρώνει, άλλοι λένε ότι το σκέπτεται… Κοινό, πάντως, είναι το μυστικό στην Καλαμαριά, ο Οικονομίδης μέχρι το Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στο δημαρχικό θώκο γιατί προορίζεται να αντικαταστήσει τον κ. Βασιλακόπουλο στην Ομοσπονδία του Μπάσκετ… Και τον κ. Οικονομίδη ποιος θα αντικαταστήσει;
Πολλά γέλια γίνονται στην Καλαμαριά με το ερώτημα αυτό.
«Γιατί, ρε παιδιά, θα φύγει μαζί με τον Οικονομίδη και ο Λέκκας; Υπήρξε ποτέ κανένας Οικονομίδης; Αχυράνθρωπος μια ζωή ήταν ο άνθρωπος…»
Άλλοι λένε ότι ο αντικαταστάτης του Οικονομίδη θα είναι ο κ. Μπακογλίδης, άλλοι πάλι θεωρούν βέβαιο αντικαταστάτη τον κ. Σαρηγιάννη… Στο παιχνίδι της διαδοχής παίζει και το ντουέτο Παυλίδου-Ιωσηφίδης… Το βέβαιο είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο πολλά θα ακουστούν και πολλά θα γίνουν… Στην Καλαμαριά να δούμε αν θα γίνει κάτι τελικά, γιατί προς το παρόν εκτός από την αύξηση των Δημοτικών τελών δεν έχει γίνει ούτε έχει προγραμματιστεί να γίνει κάτι το σημαντικό. Ακυβέρνητο καράβι ο Δήμος… Με έναν «δήμαρχο» υπό συνεχή ανάρρωση κι έναν Λέκκα να συνεχίζει να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο…

Ήταν που θα έφευγε και θα εξαφανιζόταν ο Χάρρυ Κλυνν από την Καλαμαριά…
Αλλά αυτός που μα κουνάει όπου να ΄ναι το μαντήλι είναι ο «δήμαρχος» που πιστεύει ότι φεύγοντας από την Καλαμαριά απελευθερώνεται και από τα προβλήματα και τις συνέπειες της ανύπαρκτης διοικητικής του παρουσίας…»

Καλό θα ήταν, όμως, να έχει κατά νου ο «δήμαρχος» το στίχο του Καβάφη: «Όπου κι αν πας η πόλη θα σ’ ακολουθεί»

Αυτά έγραφα πριν από πέντε μήνες! Και τώρα τα νέα:
Με τα δόντια κρατάει τον Οικονομίδη στην καρέκλα του Δημάρχου ο «κουμανταδόρος του ΠΑΣΟΚ» κ. Λέκκας.
Ο «Δήμαρχος» είναι έτοιμος να τα βροντήξει και να αναχωρήσει για την ομοσπονδία του μπάσκετ (σιγά μην κάτσει να σκάσει) και ο Λέκκας αδυνατεί να βάλει σε τάξη στους δελφίνους που ακονίζουν τα μαχαίρια και ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη της διαδοχής με τις ομάδες και τις ομαδούλες τους!!!
Επικρατέστερος μέχρι στιγμής ο κ. Δ. Σαρηγιάννης και ξοπίσω του καταϊδρωμένοι οι Μπακογλίδης, Ιωσηφίδης , Ξανθόπουλος και… Ζαμπέτογλου!!!
Ο τελευταίος εκδήλωσε εδώ κι ένα μήνα τις προθέσεις του με κινήσεις και επαφές αρχηγικού χαρακτήρα!
Την κυρία Παυλίδου την προορίζουν για αντικαταστάτη του δημάρχου μέχρι τις επόμενες εκλογές… Κάτι είναι κι αυτό… Εκτός και αν της έρθει σε φακελάκι το χρίσμα από τα «κεντρικά» οπότε, «κλάφτα Χαράλαμπε» για όλους…
Χωρίς πολλές πιθανότητες, αλλά παίζει κι αυτό το σενάριο… Το τελευταίο βέβαια που λαμβάνει υπόψη του ο κ. Σαρηγιάννης ο οποίος το μόνο που φοβάται είναι μην του «φορέσουν καπέλο» την τελευταία στιγμή από το κόμμα κανέναν εκτός δημοτικής ομάδας!
Ακούστηκε και αυτό το σενάριο αυτό… Μέχρι στιγμής παίζουν τα ονόματα του κ. Σαλαγγούδη και της κυρίας Αράπογλου…
Από σενάρια δόξα τω Θεώ… από δουλειά, όμως, δε βλέπω να γίνεται τίποτα… Αποσύνθεση…
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΠΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ Μ’ ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΥΠ’ ΑΤΜΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΔΕΛΦΙΝΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΧΤΟΥΝ;
ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!!!
Εδώ μάλλον ισχύει παροιμία «ήτανε στραβό το κλίμα, το ’φαγε και ο γάιδαρος…»

Ε, ρε, κατακαημένη Καλαμαριά…

Καυτερή Πιπεριά