Sunday, July 22, 2007

ΤΟ ΧΩΡΙΓΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ



Τη τρίτη μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται κάθε χρόνο χρόνο από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΩΡΙΓΙΟΥ ΚΙΚΛΚΙΣ τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Χάρρυ Κλυνν.

Ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου κ. Ν. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στο έργο και στην πορεία του Χάρρυ Κλυνν από τα παιδικά του χρόνια μέχρι σήμερα και κατέληξε: «Το Χωρίγι τιμά σήμερα τον Χάρρυ Κλυνν για την ανεκτίμητη προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό, και για την λαμπρή και μοναδική του παρουσία στο χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, του Πολιτισμού και του αθλητισμού και του απονέμει αυτήν την αναμνηστική πλακέτα και το λάβαρο του Συλλόγου μας. Την πλακέτα και το αναμνηστικό λάβαρο θα απομείμει στο Χάρρυ Κλυνν ο Γ. Κωνσταντινίδης»

Συγκινημένος ο Χάρρυ Κλυνν ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Χωριγίου Κιλκίς και έκλεισε τη σύντομη ομιλία του τονίζοντας την ανάγκη διεθνοποίησης της Ποντιακής Γενικτονίας με τους 353.000 νεκρούς της Τουρκικής θηριωδίας : «Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι ένα μεγάλο τμήμα του έθνους και δεν είναι δυνατό να αγνοηθεί από την Πολιτεία και την πολιτική της. Η διεθνοποίηση του εγκλήματος της γενοκτονίας, αποτελεί κυρίαρχο συστατικό στοιχείο των πολιτικών θεσμών που σέβονται την ιστορία και την αλήθεια, δηλαδή τη μνήμη τους. Και όπως καταλήγει ο μεγαλύτερος ίσως Πόντιος συγγραφέας, ο Δημήτρης Ψαθάς «ούτε επιτρέπεται να θυσιάζουμε την ιστορική αλήθεια σε καμία σκοπιμότητα, όπως δυστυχώς, καθιερώθηκε να γίνεται από τον καιρό που χαράχτηκε η λεγόμενη ελληνοτουρκική φιλία. Η άστοχη κριτική αποσιώπησης των γεγονότων της Ιστορίας, ήταν ίσως κι ένας από τους λόγους που τόσο άσχημα πορεύτηκε η φιλία με τους Τούρκους. Να ρίξουμε το πέπλο της λήθης στο παρελθόν, αλλά να ξέρουμε, όχι να κρύβουμε. Να ξέρουν κι ίδιοι οι Τούρκοι το τι φτιάξαν οι πατεράδες τους, για να αποφύγουν τα όσα στιγμάτισαν εκείνους εφ΄ όσον θέλουν να πάρουν τη θέση που φιλοδοξούν ανάμεσα στα πολιτισμένα έθνη. Μόνο έτσι ξέροντας εμείς τους Τούρκους και ξέροντας εκείνοι εμάς και το στιγματισμένο παρελθόν τους, μπορεί κάποτε να χαράξουμε μία ελληνοτουρκική φιλία επάνω σε στέρεες βάσεις»