Saturday, July 25, 2009

Απόλλων Καλαμαριάς: Ψωμιάδης: "δεν μπορούν οι αδελφοί Σολωμονίδη"



Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο Πόντιος πολιτικός δεν έδωσε κανένα περιθώριο για «νομαρχιακή» στήριξη της ομάδας και μίλησε ανοικτά για αδυναμία της παρούσας διοίκησης να αντεπεξέλθει στις περιστάσεις. Αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο πτώσης της ομάδας στη Δ΄Εθνική, ώστε να ξεικνήσει από την αρχή.
Οι δηλώσεις του αναλυτικά: "Η οικογένεια Ψωμιάδη δεν είπε ότι έχει χρήματα. Είπαμε να πάρουμε διαρκείας κα δώσαμε από 1.000 ευρώ εγώ και ο Διονύσης και 5.000 ευρώ η Νομαρχία. Αλλά δεν υπάρχει μέλλον, δεν μπορούν οι αδελφοί Σολομωνίδη. Δεν ξέρω το θέμα της Δ? Εθνικής, άκουγα που το συζητούσαν. Γιατί να μην ξεκινήσει από την αρχή μία ομάδα Καλαμαριώτικη; Και να βρεθούν 300.000 ευρώ τι θα γίνει; Πάλι τα ίδια μετά από λίγο. Παίκτες θα πάρουν; Για να σωθεί πρέπει να κάνει ομάδα αξιόλογη με έτοιμους παίκτες.
Εμείς σαν Νομαρχία κάναμε προσπάθειες, μιλήσαμε με τον κ. Αγγελόπουλο, εγώ με τον κ. Ιβάν Σαββίδη και ο Διονύσης με τον Μελισσανίδη.
Και για ποιο Ποντιακό ελληνισμό μιλάμε; Τον διχασμένο; Και ποια Καλαμαριά; Τα 4/5 δεν είναι Πόντιοι στην Καλαμαριά, λίγοι βοηθάνε. Η Νομαρχία δεν μπορεί να δώσει λεφτά. Θέλει έναν γενναίο επενδυτή. Μακάρι να υπήρχε όχι ένας Αγγελόπουλος απογοητευμένος, μου είπε ότι δεν του επιτρέπει η οικογένεια του να βοηθήσει έστω και λίγο. Θα υπάρχει λύση αν γίνει ένα γήπεδο και δοθεί για εκμετάλλευση στον Απόλλωνα. Πρέπει δίπλα στα αδέλφια Σολομωνίδη να σταθούν 4-5 άνθρωποι επώνυμοι.
Δεν είμαι αισιόδοξος όμως, πολλές φωνές διαφορετικές ακούστηκαν. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, είναι το δυστύχημα του ποντιακού χώρου. Πήγαμε στον Ζαγοράκη και είναι διατεθειμένος να βοηθήσει, αλλά πρέπει να βρει κάτι σοβαρό απέναντι του. Κανείς δεν γνωρίζει τι χρωστάει η ομάδα, είναι δυνατόν;
Τι φοβόμαστε και δεν πέφτει η ομάδα για να ξεκινήσει χωρίς χρέη από την αρχή; Οι αδελφοί Σολομωνίδη είπαν ότι δεν μπορούν άλλο, οι παίκτες τρώνε στο μαγαζί τους. Δεν υπήρχαν οντότητες στην συγκέντρωση, κάποιος να βγει μπροστά. Τι να σου κάνει ο απλός μεροκαματιάρης; Είπαμε να βοηθήσουμε την Καλαμαριά και με πήραν τηλέφωνα άλλοι και με ζητούσαν να βοηθήσω όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης.
Μας πιάνει η μιζέρια. Το να κάνεις μία εξυγίανση και πέσεις κατηγορία, δεν κερδίζεις τίποτα. Πρέπει να κάνεις ομάδα. Πρέπει να μπουν χρήματα στα ταμεία".

Πηγή SPORTNET
____________________________________________________________________

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΨΩΜΙΑΔΗ

Διαβάζω για τα χάλια και την κατάντια του Απόλλωνα και πονάει η καρδιά μου. Κοντεύω τα 50 και παρακολουθώ τον Απόλλωνα από μικρό παιδί… Γιατί αναρωτιόμαστε τι έφταιξε και κινδυνεύει να διαλυθεί ο Απόλλωνας; Γιατί επιτέλους δε λέμε μια φορά τα πράγματα με το όνομά τους;
Μην ψάχνουμε από εδώ κι από εκεί να βρούμε ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάντια της ομάδας μας.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ… ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΩΝ» ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ «ΣΩΤΗΡΑ»!
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΑΜΗΛΟΥ ΠΟΥ ΦΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΜΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΚΟΠΑΝΗΣΕ» ΝΥΧΤΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ;
Νερό πίνανε στο όνομα του κ. Δαμήλου οι αυλοκόλακες του Καλαματιανού ποδοσφαιρομονάρχη ρίχνοντας τόνους λάσπης σε προσωπικότητες διαμάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου…
7 χρόνια κράτησε ψηλά τη σημαία του Απόλλωνα ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, που τον παρέλαβε από την αφάνεια και τον οδήγησε στα «μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια»
Δημιούργησε μια ΠΑΕ μοντέλο, ξεκίνησε το γήπεδο και πλούτισε με έμψυχο υλικό ομάδα και φιλάθλους, 7.000 ο μέσος όρος των θεατών που παρακολουθούσαν τα εντός έδρας παιχνίδια του Απόλλωνα!!! Και όταν απεχώρησε αποδεχόμενος την θέση του Προέδρου της ΕΠΑΕ, παρέδωσε στον συνεργάτη του κ. Σταύρο Λαζαρίδη 50 παίχτες Α’ διαλογής και ταμείο 30.000.000 δραχμών! Εδώ στη Θεσσαλονίκη ζει και δημιουργεί ο κ. Λαζαρίδης και δεν είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς μαζί του για να μάθει την καθαρή αλήθεια.
Κι όμως τον άνθρωπο αυτό που έκανε γνωστό το όνομα του Απόλλωνα σ’ όλον τον κόσμο οι «αυλικοί» της εκάστοτε εξουσίας σε μια ανίερη συμμαχία με την παράταξη που διοικεί τον Δήμο Καλαμαριάς επιχείρησαν εκστρατεία κατασυκοφάντησής του!
Ποιος ξέρει ποιοι και τι τους υποσχέθηκαν και γέμισαν την Καλαμαριά με ψεύδη και κακοήθειες στην προσπάθειά τους να πείσουν τους Απολλωνιστές Καλαμαριώτες να μην ψηφίσουν τον κ. Τριανταφυλλίδη για δήμαρχο Καλαμαριάς στις Δημοτικές εκλογές 2006.
Στη συνέχεια πιστέψανε στα πολιτικάντικα παιχνίδια κύκλων της διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς που είδαν τον Απόλλωνα σαν όχημα προώθησης των πολιτικών τους επιδιώξεων.
Από δίπλα και πάλι οι «επαγγελματίες Απολλωνιστές» να διαφημίζουν στον πεζόδρομο και στα καφενεία την επικείμενη «Ανάσταση» του Απόλλωνα υπό την Διοίκηση του κ. Ι. Ιωσηφίδη. Τόση ιδέα έχουν από ποδόσφαιρο!
Κι όταν το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και παρατρεχάμενοι αφού κάνανε τη δουλειά τους, εγκατέλειψαν σαν τα ποντίκια τα βυθιζόμενο σκάφος του Απόλλωνα.
Μυ λύπη διαβάζω στις δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη ότι «δεν μπορούν οι αδελφοί Σολωμονίδη» και πιο πολύ στεναχωριέμαι όταν ακούω ότι «καλύτερα να πάει η ομάδα στην τέταρτη εθνική» και να ξαναρχίσει από την αρχή, ξεχνώντας βέβαια ότι για να πρωταγωνιστήσεις στις λεγόμενες μικρές κατηγορίες χρειάζεσαι ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο το οποίο αν υπήρχε θα δινόταν τώρα για να αντιμετωπισθούν οι άμεσες οικονομικές απαιτήσεις που θα επέτρεπαν τον Απόλλωνα να παραμείνει στην Β’ Εθνική.
Πιθανή κατάπτωση του ιστορικού Απόλλωνα στην τέταρτη εθνική όπως ονειρεύονται κάποιοι «άφραγκοι σωτήρες» που θέλουν να διοικούν τον Απόλλωνα κι ας παίζει στο ερασιτεχνικό, θα είναι η πλήρης καταστροφή και διάλυση της ομάδας των Ποντίων.
Όσο για τους κυρίους Μελισσανίδη, Ιβάν Σαββίδη κλπ που λέει ο κ. Ψωμιάδης κανείς δεν αμφιβάλει ότι έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ασφαλώς μπορούν ανά πάσα στιγμή να βάλουνε χρήματα στον Απόλλωνα, αλλά ποιος είναι εκείνος που θα διαχειριστεί τα χρήματα αυτά;
Είναι δυνατόν επιχειρηματίες αυτού του μεγέθους να βάλουν (ουκ ολίγα) χρήματα σε μια Ανώνυμη Ποδοσφαιρική Εταιρία και να μη γνωρίζουν ποιος θα τα διαχειριστεί;
ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ… ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!
Συγχαρητήρια κύριοι τα καταφέρατε… Μπράβο σας…
Αφήστε κατά μέρος λοιπόν, τις πλαστές αγωνίες και τις υποκρισίες σας… Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος που θα διαθέσει χρήματα και χρόνο στον Απόλλωνα για να εισπράξει τελικά την αγνωμοσύνη και την κατασυκοφάντηση…


Ypoloipo