Thursday, July 9, 2009

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΓΚΩΜΕΙΟ

Παράνομο Παρκάρισμα..Η συνήθεια που έγινε λατρεία...

Έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε μια πόλη με τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης... Τέτοιες εικόνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι τις τραγικής καθημερινότητας που ζούμε… Το πιο τρελό όμως είναι ότι αυτές οι ανεπίτρεπτες εικόνες δεν προκαλούν οργή και αγανάκτηση στους περισσότερους από εμάς.. Μόνο λίγοι είναι αυτοί που φωνάζουν ζητώντας ένα χέρι βοηθείας από τους συμπολίτες τους και την τοπική εξουσία.. Μόνο λίγοι είναι αυτοί που μάχονται ενάντια σε αυτήν την κατάσταση, οι οποίοι όμως χαρακτηρίζονται από τους πολλούς-«έξυπνους» ως «γραφικοί γκρινιάρηδες» που δεν ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να παρκάρεις στην Θεσσαλονίκη ή ως «οι μίζεροι της πόλης» που δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και που … Με αυτό τον τρόπο βρίσκουν ανόητες δικαιολογίες για να αποβάλλουν (αν έχουν ) ενοχές για τις πράξεις τους.. Τις πράξεις τους που επηρεάζουν πολλές ζωές Συμπολιτών τους …

Αναρωτιέμαι τι θα γίνονταν αν αυτή η εικόνα ήταν τραβηγμένη σε μια οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης?

Μήπως δεν θα υπήρχε ούτε μια πιθανότητα να φωτογραφηθούν τόσα αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο γιατί την ίδια στιγμή θα είχαν απομακρυνθεί από την τοπική αστυνομία?
Μήπως τα πρόστιμα που θα έπεφταν θα ήταν τόσο απαγορεύτηκα που ούτε θα τολμούσε κανείς να το σκεφτεί?

Τι να πούμε…Φταίει η δημοτική αστυνομία γιατί μπλα μπλα μπλα.. Φταίει Ο δήμαρχος γιατί μπλα μπλα μπλα, ο Νομάρχης γιατί μπλα μπλα μπλα Συμφωνώ και εγώ σε αυτό αλλά που βρίσκεται η προσωπική ευθύνη του καθενός? Αν δεν αλλάξουμε εμείς, αν δεν γίνουμε άνθρωποι πως θα αποκτήσουμε μια ανθρώπινη πόλη?

ΥΓ. Η πρώτη φωτογραφία στάλθηκε από ένα φίλο μας και ήταν τραβηγμένη στις 1η Ιουλίου.. Είναι στην οδό Αγ. Δημητρίου (προς Καυτατζόγλειο-Κολυμβητήριο) όπου το πρόβλημα είναι χρόνιο..

http://ilovethessaloniki.blogspot.com/
Ypoloipo