Sunday, July 19, 2009

Τι γίνεται με τις τουριστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης;

ΝΕΩΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΜΑΣΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το θέμα της επέκτασης των τουριστικών περιοχών και σε τμήμα του δήμου Θεσσαλονίκης, ο αντινομάρχης Γιώργος Τσαμασλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση ελήφθη από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αφού προηγουμένως πήραμε έγγραφο του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Απ. Τσουρέκα, με το οποίο προτείνονται συγκεκριμένα τμήματα του δήμου να χαρακτηριστούν ως τουριστικές περιοχές.
Ήδη με το Προεδρικό Διάταγμα 899/1978 ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο σύνολό του είναι χαρακτηρισμένος ως τουριστική περιοχή. Με βάση πρόσφατη υπουργική απόφαση που ζητά από τις Νομαρχίες να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις για την «επικαιροποίηση» του Προεδρικού Διατάγματος, στείλαμε έγγραφο στην ΤΕΔΚ και στους δήμους στις 22-5-2009, με το οποίο ζητούσαμε από όλους να μας προτείνουν τις περιοχές για χαρακτηρισμό ως τουριστικό τόπο έως 30-6-2009. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απάντησε δια του εγγράφου που αναφέρουμε παραπάνω και η πρότασή του αυτούσια, χωρίς καμιά επεξεργασία, τέθηκε υπόψη του Νομαρχιακού Συμβουλίου που εξέδωσε την απόφαση.
Από κει και πέρα, με σημερινή απόφαση του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη, σε νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο θα τροποποιηθεί η απόφαση όσον αφορά στο Δήμο Θεσσαλονίκης, εφόσον μας κοινοποιηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».
Γραφείο Τύπου


Ypoloipo