Tuesday, October 29, 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΛ.Β.Ο.)




Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς με το παρόν ψήφισμα επιθυμεί να εκφράσει ομόθυμα την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛ.Β.Ο).
Στην διάρκεια των 40 ετών που δραστηριοποιείται έχει αποτελέσει τον βασικό προμηθευτή οχημάτων τού ελληνικού και του κυπριακού στρατού ενώ παράλληλα κατασκεύασε πλήθος πολιτικών οχημάτων (πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, απορριμματοφόρα κ.α.) και πολλά αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ για τις ανάγκες των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Ο στρατηγικός ρόλος της ΕΛ.Β.Ο. για την Εθνική Άμυνα, ο κοινωνικός της ρόλος αλλά και η οικονομική της συμβολή στην τοπική κοινωνία, βρίσκονται σήμερα σε κίνδυνο καθώς οι εργαζόμενοι απειλούνται με απολύσεις και η εταιρεία με κλείσιμο ή δραματική συρρίκνωση, τη στιγμή που έχει ανεκτέλεστο έργο παραγγελιών 40 περίπου εκατομμυρίων ευρώ και αρκετές συμβάσεις που αναμένεται να υπογραφούν για την κατασκευή οχημάτων διαφόρων τύπων εντός και εκτός συνόρων.
Στη χώρα μας που κάθε τόσο πλήττεται ένας παραγωγικός κλάδος και βρισκόμαστε απέναντι σε μια αποβιομηχάνιση που απειλεί να καταστρέψει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και έχει οδηγήσει τόσους εργαζόμενους στην ανεργία και τόσους νέους στον εκπατρισμό η ΕΛΒΟ πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία, χωρίς μειώσεις προσωπικού, να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Άμυνα και την Κοινωνία και να συμβάλει στην ανάπτυξη.
Το ψήφισμα αυτό ψηφίσθηκε με την υπ' αριθμ. 434/2013 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 07ης  Οκτωβρίου  2013.

No comments: