Wednesday, December 19, 2012

Για κακούργημα διώκεται ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης

xristodoulosoikonomidis 19-12-2012Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της ηθικής αυτουργίας στις...
πράξεις αυτές, άσκησε την Τετάρτη ο αρμόδιος για τα οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, για «μαύρη τρύπα» 2,5 εκατ. ευρώ που διαπιστώθηκε το χρονικό διάστημα 2002-2006 στη δημοτική επιχείρηση τελετών του δήμου Καλαμαριάς.
Συγκεκριμένα, για ηθική αυτουργία σε απιστία και υπεξαίρεση διώκεται ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Δημήτριος Λέκκας.
Επίσης, για απιστία και υπεξαίρεση διώκονται ο πρώην διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης τελετών και αρωγής του δήμου, καθώς και οι πρόεδροι και τα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης, κατά το χρονικό διάστημα 2002-2006.
Η Δικαιοσύνη ασχολήθηκε με την υπόθεση μετά από καταγγελία δημοτικού συμβούλου του δήμου Καλαμαριάς, η οποία ήταν η αφορμή για να διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) από τον κ. Τσόγκα.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, οικονομικοί επιθεωρητές πραγματοποίησαν ελέγχους και συνέταξαν πόρισμα που διαβιβάστηκε στον οικονομικό εισαγγελέα.
Το πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, διαπιστώνει έλλειμμα 2,5 εκατ. ευρώ στην δημοτική επιχείρηση τελετών, κατά την επίμαχη χρονική περίοδο και κάνει λόγο για πλήθος οικονομικών ατασθαλιών, όπως συναλλαγές χωρίς παραστατικά, αδικαιολόγητες δαπάνες για ταξίδια κ.α.
Επιπλέον, στο πόρισμα περιλαμβάνονται και στοιχεία από συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

No comments: