Tuesday, November 13, 2012

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ... ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ...



Μαραθώνια η σημερινή συνεδρίαση στο Δήμο
Καλαμαριάς και ιστορική η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου κατά του επαίσχυντου μνημονίου (χαριστική βολή στο θεσμό της Τοπικής Αυτιδιοίκησης) που υπερψήφισαν οι 153 πολιτικοί αλήτες της συγκυβέρνησης των δωσίλογων... 


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ




ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
για την αντίθεση του στο  Ν. 4093/12 (ΦΕΚ-222 Α/12-11-12) : Έγκριση Μ.Π.Δ.Σ  2013-2016.
Ο Δήμος Καλαμαριάς επειδή θεωρεί υποχρέωση του απέναντι στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης, τους δημότες και τους εργαζόμενους στο Δήμο, να μη μείνει απαθής στην επιχειρούμενη νέα υποβάθμιση των ΟΤΑ, αποφασίζει:
1.      -Συμφωνούμε με το ψήφισμα του συλλογικού μας οργάνου (ΠΕΔ).
2.      -Να μην υπογραφεί από τον Δήμαρχο καμία διαπιστωτική πράξη κατάργηση θέσεως, και διαθεσιμότητας.
3.      -Είμαστε αντίθετοι σε κάθε απόλυση εργαζομένου και δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμαριάς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
4.      -Είμαστε αντίθετοι στη διάταξη του νόμου που προβλέπει αποστολή λίστας στο Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δηλώνουμε ότι δεν θα συνεργήσουμε σε οποιαδήποτε  διαδικασία κατάργησης που θα επιβληθεί εκ των άνω.
5.      -Ζητάμε την άμεση σύγκληση της ΠΕΔ ώστε να αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας  και την παραίτηση των αιρετών σε περίπτωση εφαρμογής του νόμου.
6.      -Ζητάμε την άμεση σύγκλυση του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ και μάλιστα σε ημερομηνία πριν από αυτή που θέτει ο νόμος για την αποστολή στοιχείων- ονομάτων, ώστε να ακυρωθούν οι απολύσεις των εργαζομένων στους Δήμους.
7.      -Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς εκφράζει την αμέριστη στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων των ΟΤΑ ενάντια στο νόμο που οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση των Δήμων, την διοικητική κατάρρευση των υπηρεσιών των Δήμων και σε εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
8.      - Το Δ.Σ Καλαμαριάς δεσμεύεται να παράσχει οποιαδήποτε νομική υποστήριξη προς τους αιρετούς καθώς και σε υπαλλήλους, σε περίπτωση που κινηθούν νομικές διαδικασίες επιβολή ποινών.

No comments: