Saturday, October 15, 2011

Σας αρέσει το πεϊνιρλί ;

Αν η απάντηση είναι "Ναι", τότε....
διαβάστε τη συνέχεια και δείτε τις φωτογραφίες:

14-16 Οκτωβρίου: Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς

Με την επίσκεψη 400 μαθητών δημοτικών σχολείων άνοιξε το πρωί της Παρασκευής, 14 Οκτωβρίου, η αυλαία των εκδηλώσεων «Το Πεϊνιρλί στην Πλατεία» που διοργανώνει το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης ο «Προφήτης Ηλίας» στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

«Οι μικροί αρτοποιοί» φόρεσαν τα γάντια και τα σκουφάκια τους, έφταιξαν τη δική τους γευστική βαρκούλα και φυσικά την απόλαυσαν. Μαζί τους απόλαυσαν πεϊνιρλί, φτιαγμένα από πεϊνιρλατζήδες τεχνίτες με τη βοήθεια σπουδαστών της σχετικής σχολής του ΟΑΕΔ, εκατοντάδες δημότες της Καλαμαριάς και επισκέπτες της κεντρικής πεζοδρομημένης πλατείας.

Το γαργαλιστικό για τον ουρανίσκο τριήμερο συνεχίζεται σήμερα με γευστικές δοκιμές και πολλές παράλληλες δράσεις και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Άρτου, με αφορμή των εορτασμό της οποίας πραγματοποιείται.

Συγκεκριμένα τους υπαίθριους φούρνους που στήθηκαν και ψήνουν πεϊνιρλί στην πλατεία πλαισιώνουν: εκπαιδευτικά εργαστήρια, ψηφιακά εργαστήρια, καλλιτεχνικές δράσεις, θεατρικά δρώμενα, χορευτικές επιδείξεις, φωτογραφική έκθεση, με ώρες λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Υποστηρικτής της προσπάθειας ανάδειξης του γευστικότατου αυτού παραδοσιακού προϊόντος από τον Πόντο, του πεϊνιρλί, που έφτασε στην Καλαμαριά με τους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, είναι ο δήμος Καλαμαριάς.

No comments: