Sunday, February 7, 2010

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ Έξαλλος με τους πέντε!

Ανατροπές, ακόμη και στην απόφαση του δημάρχου Χριστόδουλου Οικονομίδη να αποχωρήσει το επόμενο διάστημα, προκαλεί η γκρίνια και η κατήφεια που επικρατούν στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας του δήμου Καλαμαριάς.

Της Φανής Σοβιτσλή
fsovitsli@makthes.gr

Ο συνωστισμός των υποψηφίων διαδόχων συνεχίζει να προκαλεί τριβές, ενώ τη Δευτέρα συγκαλείται εκτάκτως η δημοτική ομάδα, όπου ο δήμαρχος θα ανακοινώσει ότι είναι ενοχλημένος με όσα συμβαίνουν και ότι πιθανόν να παρατείνει την παραμονή του για μερικούς μήνες ακόμη. Στην ίδια συνεδρίαση πάντως ο ένας εκ των πέντε υποψηφίων, ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σκοπεύει να… εκπλήξει τα μέλη της ομάδας, καταθέτοντας πρόταση για εκλογή μεταβατικού δημάρχου, πρόσωπο το οποίο θα δεσμευτεί ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του επόμενου Νοεμβρίου. “Είναι δεδομένη η γκρίνια, ίσως και λόγω του συνωστισμού για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου και θεωρώ πλέον σκόπιμο να πάμε σε εκλογή μεταβατικού δημάρχου, μετά την παραίτηση του δημάρχου και το πρόσωπο αυτό, που θα είναι ουδέτερο, θα δεσμευτεί ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές”, τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.
Υποστήριξε μάλιστα ότι με τον τρόπο αυτό θα ηρεμήσουν τα πνεύματα και η παράταξη θα ενωθεί και πάλι, προετοιμάζοντας τον υποψήφιο που θα εκλεγεί μέσα από τις διαδικασίες που θα ανοίξει το ΠΑΣΟΚ.

Ενοχλημένος ο Οικονομίδης
Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Οικονομίδης δηλώνει σφόδρα ενοχλημένος από τις εξελίξεις στην παράταξη και την γκρίνια που εκφράζεται, ανεπίσημα, στους κόλπους της. “Με ενοχλεί το γεγονός ότι διαταράχθηκε η ενότητα της παράταξης και το μόνο μέλημα όλων είναι να καταλάβουν την καρέκλα του δημάρχου”, σημειώνει επικριτικά ο κ. Οικονομίδης και προσθέτει ότι σέβεται τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι συνάδελφοί του, αλλά το ζητούμενο είναι να έχεις τη δυναμική και τη δυνατότητα να διοικήσεις έναν τόσο μεγάλο δήμο. Εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολο για τον δήμο Καλαμαριάς και ότι παίζονται πολλά και ως εκ τούτου ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να έχει ευρεία αποδοχή από τους πολίτες που θα κληθούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Οι πέντε μνηστήρες για τον δημαρχιακό θώκο της Καλαμαριάς είναι οι Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Μαρία Παυλίδου, Σταύρος Ζαμπέτογλου και Γιάννης Ιωσηφίδης.

Ypoloipo