Saturday, May 9, 2009

Ο πρώην Διευθυντής που βρυχάται!




Του ΣΑΒΒΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Ο πρώην διευθυντής της ΔΕΤΠΑΚ, ο «έχων μια άλλη κουλτούρα» (αλήθεια τι καθήκοντα του ανέθεσε το ΔΣ της νέας Ανώνυμης Εταιρείας;) δε λέει να εφαρμόσει το πολύ σοφό, αρχαίο ρητό, «Κρείττον το Σιγάν», αλλά καταφεύγει πάλι σε διασπορά «ψευδών ειδήσεων» και ως «αναβαπτιζόμενος στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ» προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την «κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση» της ΔΕΤΠΑΚ που επί σειρά ετών ήταν διευθυντής.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, «απειλεί» και με μηνύσεις «για συκοφαντική δυσφήμιση» (με τι κότσια άραγε;) και την κριτική που δέχεται τη θεωρεί «πολιτική αλητεία».

Κύριε Διευθυντά

Τα δημόσια πρόσωπα, ιδιαίτερα αυτά που είναι στελέχη δημοτικών επιχειρήσεων και ασκούν εξουσία, λειτουργούν ανοιχτά και δημόσια, εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα και είναι «προσεκτικοί και υπεύθυνοι» όταν διαχειρίζονται, χώρους που ανήκουν στο δήμο και στους δημότες. Η άλλη «κουλτούρα» που συχνά επικαλείσθε δε συνάδει με τις πράξεις και λειτουργίες σου στην πρώην δημοτική επιχείρηση. Φυσικά δεν είχες την «πολιτική ευθύνη» για την κακοδιοίκηση της ΔΕΤΠΑΚ, αλλά στάθηκες πιστός φορέας, της εφαρμογής της πολιτικής «των πελατειακών σχέσεων» της απαξίωσης των θεσμών και της αντιδημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων της ΔΕΤΠΑΚ. Εφάρμοζες κατά γράμμα την πολιτική της ηγεσίας του δήμου που αποδείχθηκε ότι ήταν πολιτική των «ημετέρων», «κομματικών και παραταξιακών σκοπιμοτήτων» Ασκούσες διοίκηση «εν κρυπτώ» και με τη μέθοδο του σπασμένου τηλεφώνου… Η στάση και συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους δεν διέφερε σε τίποτα από έναν «κλασσικό» εργοδότη.
Για ποια «άλλη κουλτούρα» κάνεις λόγο κ. Διευθυντά..


Ποιους «απειλείς»;


Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…


Ypoloipo