Wednesday, September 19, 2007

Π Ο Λ Ι Τ Η Σ Κ…ασκαντέρ


Χωρίς ίχνος ντροπής και σεβασμού προς τους πολίτες της Καλαμαριάς το περιοδικό «ΠΟΛΙΤΗΣ Κ» συνεχίζει να σπέρνει την παραπληροφόρηση, την ψευδαίσθηση και την πλάνη.

Οι «δημοσιογράφοι» κασκαντέρ των πρωταγωνιστών της δημοτικής αρχής, με περίσσεια «τόλμη και φαντασία», με ψευδεπίγραφα κείμενα και επιλεκτικές φωτογραφίες, προσπαθούν με αγωνία να αποδείξουν ότι η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ δεν είναι Καλαμαριά…

Κυρίες και κύριοι, του γραφείου τύπου του δημάρχου κρατείστε τουλάχιστον τα προσχήματα. Αν πραγματικά είστε δημοσιογράφοι, όπως διατείνεσθε, τηρείστε, στοιχειωδώς τουλάχιστον, τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Κατανοούμε μέχρι ενός σημείου την ανάγκη να φανείτε αρεστοί στο εργοδότη σας, κατανοούμε ως ένα βαθμό και την προσπάθειά σας να παρουσιάσετε την Καλαμαριά σαν πόλη–πρότυπο, έστω και στη «φαντασία» σας…

Ας πούμε ότι, μέχρι ενός σημείου, είναι «θεμιτά», όλα αυτά, αλλά το να προσπαθείτε να παρουσιάσετε το μαύρο άσπρο και το φανταστικό πραγματικό, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών της Καλαμαριάς είναι αντιδεοντολογικό και στην ουσία αναιρεί το ρόλο και τον αυτοπροσδιορισμό σας ως λειτουργών του τύπου που καθήκον έχουν να ενημερώνουν αντικειμενικά το λαό της Καλαμαριάς.

Υποτίθεται, ότι το περιοδικό εκδίδεται για να ενημερώνει τους πολίτες, για να θίγει τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας, για να λέει αλήθειες, για να κρίνει αντικειμενικά τη δράση και τις ενέργειες της διοίκησης του Δήμου και του δημάρχου…

Με την κυκλοφορία του «ΠΟΛΙΤΗ Κ» (τεύχος Σεπτεμβίου 07) έχουμε δεχτεί στην εφημερίδα μας, την «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», δεκάδες τηλέφωνα διαμαρτυρίας από συνδημότες μας γι’ αυτά που γράφει και προβάλλει το περιοδικό.

Οι πολίτες της Καλαμαριάς που περπατάνε, ζουν και αναπνέουν στην πόλη τους, αγανακτισμένοι, άρχισαν να ψάχνουν τον «ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ» και τις «ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ» που σκανδαλωδώς προβάλλονται μέσα από τις σελίδες του «ΠΟΛΙΤΗ Κ».

  • Στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ…

Καθεστώς προστασίας… Πρόταση διαχείρισης!

Μπράβο στη δημοτική αρχή… Μας παραχωρήθηκε επιτέλους, μετά από τόσους αγώνες, το πρώην στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ(!) και μας καλούν να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε!!!
Τι σου είναι οι «ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ»;

  • Παρκινγκ Δημαρχείου…

Η πορεία του ΚΑΡΕ- ΚΑΡΕ… Μια εικόνα, χίλιες λέξεις…

Βρε, τι σου είναι ο «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» όταν γίνεται θεατός!

Μία λέξη, χίλιες εικόνες! Και τι εικόνες; ΚΑΡΕ- ΚΑΡΕ με ημερομηνίες, 1821, 1922, 1960, 2065…

Μια λέξη και τι λέξη, Σεπτέμβριος…

Κι άλλη λέξη τελειώνει…

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ…

Γιατί δε λέτε στους δημότες της Καλαμαριάς πότε άρχισε το έργο και πότε επρόκειτο να παραδοθεί από την κατασκευάστρια εταιρία;

Γιατί κρύβετε από το λαό τις Καλαμαριάς τις συνεχείς παρατάσεις που δίνει η διοίκηση του Δήμου στους κατασκευαστές που όλοι γνωρίζουν ότι τελούν υπό πτώχευση;

Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει καταγγελθεί η σύμβαση με την υπό πτώχευση «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ» η οποία δεν έχει τηρήσει κανέναν από τους όρους της σύμβασης που υπόγραψε;

Και τέλος…

Γιατί κυρίες και κύριοι, δε μας δείχνετε «καρέ-καρέ» και την πρόοδο των εργασιών του παρκινγκ της Μουρουζηδών; Η κατασκευή του πάρκινγκ αυτού είναι υποχρέωση άλλης εταιρίας;

Πάμε παρακάτω…

  • «Πλέγμα Αστικών Υπαίθριων Χώρων. Διαμόρφωση πλατείας Δημαρχείου και Ανάπλαση πεζοδρόμου Κομνηνών».


Μετά από τον πομπώδη τίτλο, διαβάζω στον «ΠΟΛΙΤΗ Κ».

«Το σχεδιαστικό ζητούμενο είναι ένα έργο άρτια σχεδιασμένο, ώστε το αποτέλεσμα να αυξάνει την δυναμική του τοπίου και να δημιουργεί περιβάλλον υψηλής αισθητικής, εναρμονισμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις και φυσικά το αστικό περιβάλλον… Η διαμόρφωση της Πλατείας Καλαμαριάς έρχεται να καλύψει… Το ενδιαφέρον εδώ επικεντρώνεται στη σχέση χρήστη-περιβάλλοντος, αλλά και πρασίνου-αστικού τοπίου…»

Έλεος, κύριοι… Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη, ήμασταν τυφλοί… Καλά που μας ανοίξατε τα μάτια! Μα να μη βλέπουμε τόσα χρόνια την ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ; Είμαστε ασυγχώρητοι…
Και το ΠΛΕΓΜΑ, μα να μη βλέπουμε το ΠΛΕΓΜΑ;
Τόσα χρόνια πλεγμένοι στο ΠΛΕΓΜΑ και να μην το βλέπουμε; Είμαστε δυο φορές ασυγχώρητοι…


Αγαπητοί συνδημότες, παρακαλώ την προσοχή σας.
Μετά την «ανάπλαση της παραλίας», την «ανάπλαση του πεζόδρομου», την «ανάπλαση των πεζοδρομίων», την «ανάπλαση της επέκτασης», και γενικά την «ανάπλαση της Καλαμαριάς», ΠΡΟΣΟΧΗ!... γιατί οι πληροφορίες λένε ότι η διοίκηση του Δήμου σχεδιάζει και την ανάπλαση των κατοίκων της Καλαμαριάς!!!

Για του λόγου το αληθές δείτε τις μακέτες του «ΠΟΛΙΤΗ Κ»
Ζούμε σε μια ευτυχισμένη «ΜΑΚΕΤΟΥΠΟΛΗ», με μακέτα πεζόδρομο, μακέτα εμπορικό κέντρο, μακέτα στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ και μακέτα διοίκηση… σε μια πόλη που κυριαρχεί η «ανάπλαση» η «μακέτα», η περιφρόνηση στην κοινή λογική και η παραπληροφόρηση.

· Κύριοι, του γραφείου τύπου του δημάρχου, φτάνει πια, καταντήσατε, παρατρεχάμενοι, «επικοινωνιακοί σμπίροι», θεωρώντας το Δήμο φέουδο, χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους κανόνες της ιπποσύνης… ούτε καν της γαϊδουροσύνης.

· Είναι φανερό ότι δεν αντέχετε στον έλεγχο, τσην κριτική και στο διάλογο. Αφού διαμελίσατε ευπρεπείς έννοιες, όπως «σεμνότητα» και «ταπεινότητα», τώρα στην πτώση και στην παρακμή σας, προνοήστε, τουλάχιστον για την «υστεροφημία» σας τις έννοιες «αξιοπρέπεια», και «αυτοκριτική»

· Αν θέλετε, που δε θέλετε, να προσφέρετε αληθινές υπηρεσίες στον τόπο μας, στην ενημέρωση των πολιτών, γράψτε για τα πραγματικά προβλήματα της Καλαμαριάς, κάντε ρεπορτάζ επί του πραγματικού και όχι επί του φανταστικού, των δημοσίων σχέσεων, της μακέτας και της αεροφωτογραφίας….

· Αλλιώς, σταματήστε να οικειοποιήστε τον «ΠΟΛΙΤΗ Κ» που είναι Περιοδική έκδοση του Δήμου Καλαμαριάς.

Τα έξοδα αμοιβής σας και τα έξοδα έκδοσης του περιοδικού βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου και ο Δήμος ανήκει σε όλους μας.

Είναι πιο τίμιο και θεμιτό να μετατρέψετε τον «ΠΟΛΙΤΗ Κ» σε «ΠΟΛΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ»…
Βρείτε και χορηγούς και γράψτε ότι θέλετε και όπως θέλετε, με δικά σας, όμως, έξοδα, με δική σας ευθύνη

ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ