Tuesday, October 29, 2013

ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΕΡΩΤΕΣ...


ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ


Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΛ.Β.Ο.)
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς με το παρόν ψήφισμα επιθυμεί να εκφράσει ομόθυμα την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛ.Β.Ο).
Στην διάρκεια των 40 ετών που δραστηριοποιείται έχει αποτελέσει τον βασικό προμηθευτή οχημάτων τού ελληνικού και του κυπριακού στρατού ενώ παράλληλα κατασκεύασε πλήθος πολιτικών οχημάτων (πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, απορριμματοφόρα κ.α.) και πολλά αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ για τις ανάγκες των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Ο στρατηγικός ρόλος της ΕΛ.Β.Ο. για την Εθνική Άμυνα, ο κοινωνικός της ρόλος αλλά και η οικονομική της συμβολή στην τοπική κοινωνία, βρίσκονται σήμερα σε κίνδυνο καθώς οι εργαζόμενοι απειλούνται με απολύσεις και η εταιρεία με κλείσιμο ή δραματική συρρίκνωση, τη στιγμή που έχει ανεκτέλεστο έργο παραγγελιών 40 περίπου εκατομμυρίων ευρώ και αρκετές συμβάσεις που αναμένεται να υπογραφούν για την κατασκευή οχημάτων διαφόρων τύπων εντός και εκτός συνόρων.
Στη χώρα μας που κάθε τόσο πλήττεται ένας παραγωγικός κλάδος και βρισκόμαστε απέναντι σε μια αποβιομηχάνιση που απειλεί να καταστρέψει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και έχει οδηγήσει τόσους εργαζόμενους στην ανεργία και τόσους νέους στον εκπατρισμό η ΕΛΒΟ πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία, χωρίς μειώσεις προσωπικού, να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Άμυνα και την Κοινωνία και να συμβάλει στην ανάπτυξη.
Το ψήφισμα αυτό ψηφίσθηκε με την υπ' αριθμ. 434/2013 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 07ης  Οκτωβρίου  2013.

ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΕ ΜΟΥ ΑΦΕΝΤΗ...


60 δήμαρχοι από την Ελλάδα στη Νυρεμβέργη


  60 δήμαρχοι από την Ελλάδα στη Νυρεμβέργη


Σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες δημάρχους θα δώσει το «παρών» στην 4η ετήσια συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου στη Νυρεμβέργη με θέμα «Η πόλη του μέλλοντος».
Με πάνω από 400 συμμετοχές δημοτικών παραγόντων από Ελλάδα και τη Γερμανία η Ελληνογερμανική Συνέλευση τείνει να γίνει μια σημαντική γέφυρα της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποδίδει μεγάλη σημασία σε αυτόν τον νέο θεσμό που έχει καθιερωθεί με τη συμφωνία την οποία είχε υπογράψει το Μάρτιο του 2010 με τον τότε Έλληνα ομόλογο της, Γιώργο Παπανδρέου.

«Νέο κεφάλαιο ελληνογερμανικής συνεργασίας»
Για την καγκελάριο Μέρκελ το σημαντικό στοιχείο αυτής της συνεργασίας είναι το γεγονός ότι δήμοι και περιφέρειες των δύο χωρών συνεργάζονται για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που τους απασχολούν. Ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρει σχετικά:
«Τα πρώτα τρία χρόνια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης δείχνουν ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα, το οποίο οπωσδήποτε αξίζει κανείς να το συνεχίσει. Για την Ελλάδα και τη Γερμανία άνοιξε ένα δυνατό κεφάλαιο συνεργασίας που δεν έχει προηγούμενο και το οποίο διεισδύει σε τομείς της πολιτικής ζωής, όπου υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχαν σημεία επαφής».
Στήριξη σε αυτού του είδους τη συνεργασία παρέχει και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος για τους δήμους και τις περιφέρειες έλληνας υπουργός εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος έχει έρθει στη Νυρεμβέργη για να λάβει μέρος στη συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.«Έχουμε από κοινού διαπιστώσει ότι η συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να αποφέρει αμοιβαία οφέλη και για τις δύο πλευρές. Ιδιαίτερα μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και εμπειριών, την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και τη συνεννόηση ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες μέσα από την επικοινωνία. Ευκαιρίες υπάρχουν και για τις δυο πλευρές, Αυτές πρέπει και να τις αναδείξουμε και να τις αξιοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης στην Deutsche Welle.
Εκτός από τον κ. Μίχελάκη στη Νυρεμβέργη θα παραβρεθούν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Καρπενησίου, Γιάννης Μπουτάρης και Κώστας Μπακογιάννης όπως επίσης και δεκάδες άλλοι συνάδελφοι τους. Από γερμανικής πλευράς θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόαχιμ Χέρμαν, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και δήμαρχος Νυρεμβέργης Ούλριχ Μάλυ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης Βόλφγκανγκ Σούστερ αλλά και εκπρόσωποι όλων των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα.

Εμβάθυνση της συνεργασίας
Σε μια σειρά από επιμέρους ομάδες εργασίας θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στη Νυρεμβέργη οι διάφοροι τομείς της νέας μορφής ελληνογερμανικής συνεργασίας. Αυτή αφορά τόσο το ζήτημα μιας αποτελεσματικότερης δημοτικής διοίκησης όσο και τις δυνατότητες ενσωμάτωσης στην αγορά εργασίας, τη βιώσιμη διαχείριση απορριμάτων και νερού, τις ευκαιρίες επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, προγράμματα διττής εκπαίδευσης αλλά και παραδείγματα χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο εντεταλμένος της καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ είναι βέβαιος ότι η συνάντηση της Νυρεμβέργης θα σηματοδοτήσει ένα νέο ποιοτικό άλμα για την ελληνογερμανική συνεργασία, σημειώνοντας σχετικά: «Ξεκινάμε τώρα με την δεύτερη φάση, όπου θα επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένους τομείς στη βάση των εμπειριών που έχουμε συγκεντρώσει. Στη νέα φάση θα συμμετέχουν από την πλευρά της Γερμανίας εκτός των δήμων και οι επαρχίες, επειδή είναι σε θέση να προσφέρουν ευρύτερες υπηρεσίες τεχνογνωσίας. Αυτού του είδους η συνεργασία είναι πρωτοπόρα για την Ευρώπη και πιστεύω ότι πολλές από τις εμπειρίες που έχουν γίνει τους τελευταίους 18 μήνες θα επηρεάσουν τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στους δήμους και τις περιφέρειες στην Ελλάδα και θα επιταχύνουν την εφαρμογή τους».

Στη Βουλή η κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας στους δήμους

Στη Βουλή έφτασε η αποκάλυψη της aftodioikisi.gr αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας στου δήμους προκειμένου οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να αποτελέσουν τις βασικές πηγές της διαθεσιμότητας και των απολύσεων του επόμενου διαστήματος (12.500 διαθεσιμότητας μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 και 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014).
Με ερώτηση που κατέθεσαν στο υπουργό Εσωτερικών ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος πολιτών και βουλευτής Β” Αθήνας κ. Γιάννης Δημαράς και ο βουλευτής Α” Θεσσαλονίκης κ. Γαβριήλ Αβραμίδης ρωτούν τον κ. Μιχελάκης αν «επιβεβαιώνει το Υπουργείο του την πρόθεση της κυβέρνησης να πλήξει τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας ; Εάν ναι, έχει έτοιμο πρόγραμμα αποκατάστασης των εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων με την εφαρμογή σχεδίου ανακατανομής και όχι διαθεσιμότητας και απολύσεων;», προστίθεται στην ερώτηση.

ΦΤΑΝΕΙ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ!


ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ "REAL NEWS" 27/10/2013


Sunday, October 27, 2013

Αποτελειώνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων με πέντε νέα "χαράτσια"

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ο ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΜΑΣ ΕΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΕΛΑ ΚΑΙ ΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟΨΕ...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

Την παραίτηση Τζιτζικώστα ζητάει το ΠΑΣΟΚ...

ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΑΡΜΑΝΙΑ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ;


Λοιπόν φίλε Χρήστο Παναγιωτόπουλε, εμπνευσμένε σχεδιαστή των βοθροδελτίων ειδήσεων του MEGA, το να κρύβεσαι πίσω από «ένοχες σιωπές» και πληθυντικά «αιχμίδια» του κώλου, δε σημαίνει ότι υπάρχουν, έστω και ελάχιστοι, που σου αναγνωρίζουν το τεκμήριο της αθωότητας... Η Ελλάδα ψυχορραγεί και οι δωσίλογοι της συγκυβέρνησης πνέουν τα λοίσθια... Αναρωτιέμαι μέχρι που σκοπεύετε να το τραβήξετε... Κοινώς, που την πάτε ρε φίλε, τη δουλειά;

DISASTER STORY

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΣΙΜΟ ΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗ... ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΨΑΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΣΙΜΟ ΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗ... ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΨΑΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Wednesday, October 23, 2013

Η Απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός


Ότι οι πολιτικοί αγωνίζονται μανιωδώς για να απαξιώσουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο περισσότερο μπορούν, είναι κάτι που το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τα θέματα που απασχολούν τους Δήμους.
Η περιφρόνηση των πολιτικών προς τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκδηλώθηκε για μια
ακόμη φορά με την ψήφιση του νόμου 4177/2013 που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 173/8-0802013 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο οι Δήμοι, οι δήμαρχοι, τα Δημοτικά Συμβούλια πετιούνται στο καλάθι των σκουπιδιών, προκειμένου είτε να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικά συμφέροντα (ψηφοθηρία), είτε να περάσουν υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες.
Από τον περασμένο Αύγουστο, κανέναν λόγο δεν έχουν για την λειτουργία των Λαϊκών Αγορών οι δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια της Αττικής και Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, στο Κεφάλαιο Γ΄ με θέμα «ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ» στο άρθρο 32 διαβάζουμε μεταξύ άλλων:
Το ύψος του ημερήσιου τέλους, η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής και είσπραξής του, καθώς και κάθε σχετικό θέμα, ρυθμίζονται με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής και του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, για τις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στην Περιφέρεια Αττικής και στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες εγκρίνονται από τον αντίστοιχο Περιφερειάρχη.
Και πιο κάτω:
Οι υπόχρεοι καταβολής του ημερήσιου τέλους στους φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών απαλλάσσονται από το τέλος υπέρ δήμων του άρθρου 21 του β.δ. 24−
9/20.10.1958 (Α΄171) για την καθαριότητα και αποκομιδή των απορριμμάτων των χώρων που χρησιμοποιούνται από τις λαϊκές αγορές και από το τέλος για τη χρήση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών της παρ. 9 του άρθρου 13 του β.δ. 24−9/20.10.1958 (Α΄171).
Το πως συμπεριφέρεται η κεντρική εξουσία (αυτή ντε που μάχεται να εξαλείψει την διαφθορά!) προς τους Δήμους και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φαίνεται από τα σχόλια ή τις κουβέντες σε φιλικές ομηγύρεις.
• Για να πάρει κάποιο έργο υποδομής ένας δήμος θα πρέπει ο εργολάβος να είναι του υπουργού ή του μεγάλου πολιτικού παράγοντα που μεσολαβεί για να εγκριθεί το αίτημα!
• Για να συμπεριληφθεί ένας Δήμος στα προγράμματα του ΕΣΠΑ πρέπει να είναι ο δήμαρχος του συστήματος που «εξυπηρετεί» ανάγκες εκείνων που δίνουν την έγκριση!
Πως να αντιμιλήσουν οι υπηρέτες – δήμαρχοι στους αφέντες πολιτικούς όταν τα εκατομμύρια ευρώ για επιμορφώσεις ή κοινωνικές παρεμβάσεις, αντί να δίνονται στους Δήμους, τα λυμαίνονται οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που πλην ελαχίστων, οι υπόλοιπες, αν ελεγχθούν σωστά, θα βρεθούν στην δύσκολη θέση να δικαιολογήσουν ποιους πολίτες επιμόρφωσαν (πραγματικά κι όχι ποιους εμφανίζουν στις καταστάσεις) και πιο ήταν το αποτέλεσμα στις κοινωνικές παρεμβάσεις που ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν;
Σωπαίνουν λοιπόν όλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς, ευελπιστώντας ότι οι πολιτικοί – αφεντικά θα εκτιμήσουν την σιωπή τους και θα τους ρίξουν κανένα κοκαλάκι να γλύψουν για να «παινευτούν» κι αυτοί με τη σειρά τους στους δημότες ότι διεκδίκησαν και κέρδισαν κάποιο πρόγραμμα. Για λύπηση είναι όσοι εξακολουθούν να είναι υπηρέτες του πολιτικού συστήματος που κατέστρεψε τη χώρα.
Το περίεργο όμως στην περίπτωση της ψήφισης του νόμου για τις Λαϊκές Αγορές είναι, πως δεν αντέδρασαν ούτε οι δήμαρχοι αλλά ούτε και τα σωματεία εργαζομένων στους Δήμους! Αυτοί που αγωνίζονται (και δικαιολογημένα) για να μη χάσουν τη δουλειά τους! Ποια εξήγηση μπορούν να δώσουν;
Χάνονται πόροι από τους καταχρεωμένους Δήμους και δεν αντιδρά κανείς από τους άμεσα ενδιαφερομένους!
Μπροστά πάντως στην αναλγησία των πολιτικών, η απάντηση των Δήμων πρέπει να είναι μόνο μία.
Η δημιουργία Δημοτικών Αγορών όπου οι παραγωγοί κι οι επαγγελματίες θα πωλούν τα είδη τους και κατάργηση των Λαϊκών Αγορών.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει κάποτε να αντιδράσει.
Οι αιρετοί φέρουν τεράστια ευθύνη γιατί ποτέ δεν αντέδρασαν δυναμικά στις άθλιες μεθοδεύσεις του πολιτικού συστήματος.
Τους δίνεται τώρα μία πολύ καλή ευκαιρία.
Θα την εκμεταλλευτούν;
Ζητούνται δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι άξιοι να ανταποκριθούν στο ρόλο τους…
 olympiada