Thursday, June 28, 2007

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΔΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Ενώ η Συνθήκη της Λοζάννης προέβλεπε ρητά τη χρηματική αποζημίωση της κινητής και ακίνητης περιουσίας από την Τούρκικη κυβέρνηση, το Ελληνικό κράτος στο όνομα της «Ελληνοτουρκικής φιλίας» απάλλαξε την Τουρκία απ' αυτή την υποχρέωση, ενώ οι κάποιες ομολογίες που τους μοίρασαν, ξαφνικά έχασαν την αξία τους. Έτσι αυτοί που πλήρωσαν την καταστροφή, πλήρωσαν και το τίμημα της «Ελληνοτουρκικής φιλίας».

ΤΟ «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΔΡΑ» ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ…

ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ…

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΔΡΑ» ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ…

ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ «ΨΕΥΤΟΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΤΙΣ «ΤΑΚΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ» ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΝΟΜΙΚΟ-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ» ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΚΟΔΡΑ» ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ…

ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ….


Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης

Wednesday, June 27, 2007

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007-06-27
ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 μ.μ. ΣΤΟ
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Τριπόλεως και Σουρμένων Γωνία

ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ Η

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΕΤΟΥΣ 2006

ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ... Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ!!!

Tuesday, June 26, 2007

Η ΔΡΑΜΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

Δράμα 25 Ιουνίου 2007

Ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Δράμας Κώστας Ευμοιρίδης και Θωμάς Μαργαρίτης και ο Ηλίας Χατζηελευθερίου που εκπροσώπησε τον Π.Α.Σ. Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ» τίμησαν σήμερα τον Χάρρυ Κλυνν για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Εθνικό Στάδιο Δράμας και στη συνέχεια ακολούθησε φιλικό παιχνίδι μεταξύ των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

«Η Δράμα τιμά σήμερα τον Χάρρυ Κλυνν για την μεγάλη του προσφορά στον αθλητισμό και στον πολιτισμό»
Κώστας Ευμοιρίδης – Νομάρχης Δράμας

«Υποδεχόμαστε στην πόλη μας τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη και του απονέμουμε την αναμνηστική αυτή πλακέτα ως ένδειξη της εξαιρετική τιμής που τρέφουμε προς το πρόσωπό του αναγνωρίζοντας την προσφορά του στον αθλητισμό και στον πολιτισμό»
Θωμάς Μαργαρίτης – Δήμαρχος Δράμας

«Ο Π.Α.Σ. Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ καλωσορίζει στη Δράμα του Χάρρυ Κλυνν και του απομένει αυτό το αναμνηστικό λάβαρο σε ένδειξη τιμής για την προσφορά του στον αθλητισμό»
Ηλίας Χατζηελευθερίου – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ομάδων ΔΟΞΑΣ-ΗΡΑΚΛΗ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ»

«Ευχαριστώ για την ξεχωριστή τιμή και την αγάπη σας προς το πρόσωπό μου… Ευχαριστώ από καρδιάς το κοινό της Δράμας που όσες φορές επισκέφτηκα την πόλη σας με τίμησε με την αθρόα προσέλευση και το χειροκρότημά του… Ευχαριστώ τους φιλάθλους και τις διοικήσεις της ΔΟΞΑΣ με τις οποίες συνεργάστηκα αρμονικότατα και αποδοτικά κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην προεδρία της ΕΠΑΕ… Ευχαριστώ και τον εξαιρετικό αθλητή και άνθρωπο Ηλία Χατζηελευθερίου που βοήθησε, σε καιρούς χαλεπούς, αποφασιστικά με την αγωνιστική του παρουσία για να επανέλθει ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ στη μεγάλη κατηγορία…»
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης

Friday, June 22, 2007

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ κ. «ΕΚΔΟΤΗ»

Όταν η παραπληροφόρηση έχει και επίσημο χαρακτήρα
Ή όταν το θράσος δεν έχει όρια!!



Αντιγράφω από το περιοδικό ΠΟΛΙΤΗΣ Κ (Πολίτης Καλαμαριάς) που εκδίδεται εξόδοις του Δήμου Καλαμαριάς, με χρήματα δηλαδή που βγαίνουν από τις τσέπες των Καλαμαριωτών,
και εκδότης του οποίου δεν είναι, όπως ορθά θα υπέθετε κανείς, ο Δήμος Καλαμαριάς, αλλά ο κ. Χριστόδουλος Οικονομίδης!!!

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΟΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ!!!

Αντιγράφω λοιπόν από τη σελίδα 16 «Λεύκωμα Καλαμαριάς»:

«Τα τελευταία κεφάλαια του Λευκώματος αναφέρονται στα δυο πάρκινγκ που σύντομα θα είναι έτοιμα στην Καλαμαριά εξασφαλίζοντας 421 νέες θέσεις στάθμευσης, το νέο Κολυμβητήριο και το πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα, τον σπουδαιότερο ελεύθερο χώρο όλου του πολεοδομικού συγκροτήμτος
από πλευράς μεγέθους, θέσης και φυσικής ομορφιάς.»

Το θράσος και η παραπληροφόρηση σε όλο το μεγαλείο τους…

Ποια είναι τα δύο παρκινγκ που σύντομα θα είναι έτοιμα, κύριε εκδότα;

Τι σημαίνει σύντομα;

Γιατί τα ίδια λέγατε πριν από δύο χρόνια και τα ίδια επαναλαμβάνατε και προεκλογικά. Αντί να βγείτε και να ζητήσετε συγγνώμη από το λαό της Καλαμαριάς
που τον έχετε μαντρωμένο σε ένα «λαμαρινογκέτο», συνεχίζετε να τον θεωρείτε ηλίθιο και να εξακολουθείτε να τον εμπαίζετε…

Λίγη ντροπή δε βλάπτει…

Εσείς δεν είστε εκείνος που ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να δοθεί διετής παράταση(!!!) στην υπό εκκαθάριση εργοληπτική
εταιρεία «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ» προκειμένου να παραδώσει το έργο που υποτίθεται ότι όφειλε να παραδώσει εδώ και καιρό; Δε νομίζετε κ. εκδότα ότι παρατράβηξε η κοροϊδία;

Και όταν λέτε 421 νέες θέσεις στάθμευσης τι εννοείτε, ότι υπάρχουν και άλλες παλιές;

Καιρός λοιπόν να συνειδητοποιήσουν οι Καλαμαριώτες, τους οποίους
συνεχίζετε να εμπαίζετε ασυστόλως ότι:

ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ… ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ!!!











Φωτογραφία του «λάκκου της ντροπής» της 13 Ιουνίου 2007 που κατά τα λεγόμενα του εκδότη κ. Χρ. Οικονομίδη σύντομα θα αποδοθεί ως πάρκινγκ στους Καλαμαριώτες!!!
Τα λόγια και τα σχόλια νομίζω ότι περιττεύουν…










Το πάρκινγκ της οδού Μουρουζηδών!!!
Δεν έχει «μπει ούτε τούβλο» και η περίφραξη του ανύπαρκτου έργου ταλαιπωρεί και θα ταλαιπωρεί τους περιοίκους οι οποίοι αποφάσισαν "να ρίξουν τις λαμαρίνες" και να απελευθερώσουν το χώρο που έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης που απειλή την υγεία των κατοίκων…

...Και μην κομπάζετε για το «νέο Κολυμβητήριο» το οποίο είναι έργο του υφυπουργείου Αθλητισμού! Ή κάνω λάθος;











Περίβολος Κολυμβητηρίου!!!
Ένα σπίρτο και καήκαμε όλοι ζωντανοί… Κατά τον "εκδότη" βέβαια, όλα καλά κι όλα ωραία!!! Συγχαρητήρια…


Όσο για το «στρατόπεδο Κόδρα» καλύτερα να μη μιλάτε...
Η εγκληματική αδιαφορία σας όλα αυτά τα χρόνια εδραίωσε τις θέσεις του «Δημοσίου», των «Υπουργείων» των διαφόρων «οργανισμών» και των «ιδιοκτητών» από τους οποίους μάλιστα παίρνετε άδεια φιλοξενίας προκειμένου να οργανώσει ο Δήμος τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις!!!

Αυτό δε λέγεται
θράσοςθ κ. εκδότα, αυτό λέγεται κατάντια…

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΔΡΑ, όπως τόνισε και ο κ. Βασίλης Τριανταφυλλίδης στο Δημοτικό συμβούλιο της 18-6-07, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.

Αλλά εσείς ποτέ δεν πήρατε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ως εκπρόσωποι του λαού της Καλαμαριά για να εξασφαλίσετε την περιουσία αυτή.
Ενεργήσατε και ενεργείτε ως γραφειοκρατικός οργανισμός που άγεται και φέρεται από τα ψευτονομικά τερτίπια και τεχνάσματα όλων εκείνων που προσπαθούν να αρπάξουν την περιουσία του λαού της Καλαμαριάς.



















Το στρατόπεδο Κόδρα όπως το κατάντησε η φροντίδα της διοίκησης του «εκδότη» κ. Οικονομίδη, εστία μόλυνσης, χωματερή και τόπο μεταφόρτωσης "μικροβιούχων" κάδων!!!
Κατά τα άλλα η «φυσική ομορφιά» σας μάρανε και για την οποία όπως βλέπουν όλοι... Πάρα πολύ ενδιαφέρεστε…

Ο Καλαμαριώτης

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ!

Κι άλλο μαργαριτάρι αλιεύσαμε, αυτή τη φορά από τον «ΠΟΛΙΤΗ Κ» του περασμένου μήνα.
Δεύτερη σελίδα. Τίτλος άρθρου: Το Μετρό φθάνει στην Καλαμαριά!!!
Απολαύστε το δημοσιογραφικό απαύγασμα:

«Επιτέλους μετά από επίμονες προσπάθειες του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου Χριστόδουλου Οικονομίδη το Μετρό θα φθάσει μέχρι την Καλαμαριά από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του».

Για δείτε που πάνε τα λεφτά του κοσμάκη…
Δε φτάνει που πληρώνουμε τα ακριβότερα Δημοτικά τέλη πληρώνουμε από πάνω και τον «εκδότη» κ. Χρ. Οικονομίδη για να εκδίδει με τα δικά μας λεφτά περιοδικό και να αυτοδιαφημίζεται με «κοτσάνες» του τύπου «επίμονες προσπάθειες κλπ… κλπ…»

Καλά, ρε παιδιά, είπαμε «γλύψιμο», αλλά όχι και μέχρι αυτού του σημείου… Και η δουλικότητα έχει κι αυτή τα όριά της…

Ου να μου χαθείτε, δημοσιογράφοι της μπριζόλας…

Καφτερή Πιπεριά

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΩΤΟΣ
















Διαβάζω στον ΠΟΛΙΤΗ Κ του «εκδότη» Χρ. Οικονομίδη, που εκδίδεται βέβαια, με χρήματα των Καλαμαριωτών το άρθρο του κ. Γ. Τσάμη:

«Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

Συγχαρητήρια… Αλλά όταν η μείζων αντιπολίτευση ζήτησε να αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες της Καλαμαριάς τις θέσεις των παρατάξεων και να πληροφορούνται τα ΜΜΕ τις απόψεις της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, τότε η διοίκηση δεν «πρωτοπόρησε»
Αυτό μας έλειπε τώρα, να γνωρίζουν οι Δημότες και τα ΜΜΕ όσα λέγονται στα Δημοτικά Συμβούλια…

Ασφαλώς, ως προσπάθεια εκσυγχρονισμού μπορεί να χαρακτηρισθεί η διάθεση του τμήματος πληροφορικής του Δήμου που αποβλέπει στην, έστω και αργά, στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας.

Συγχαίρουμε τους εργαζόμενους στο τμήμα πληροφορικής για την προσπάθειά τους αυτή, αλλά νομίζουμε ότι περιττεύει ο λιβανωτός του κ. Τσάμη προς τη διοίκηση που «δεν εφησυχάζει όταν πρόκειται για εξυπηρέτηση του Δημότη»

Κύριε Τσάμη, είναι υποχρέωση της διοίκησης να προσπαθεί και να μην εφησυχάζει… Είναι σα να μας λέτε να συγχαρούμε τα αεροπλάνα επειδή πετάνε!!!
Περιοριστείτε, λοιπόν, στα καθήκοντά σας και αφήστε τους Δημότες της Καλαμαριάς να κρίνουν ποιοι εφησυχάζουν και ποιοι αγρυπνούν…

ΥΓ

Για την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς της Καλαμαριάς, άλλο θέμα του ΠΟΛΙΤΗ Κ, θα επανέλθουμε σύντομα… πολύ σύντομα!

Ο Καλαμαριώτης


Thursday, June 21, 2007

ΟΔΟΣ ΠΟΝΤΟΥ

Διαβάζουμε και πάλι στον ΠΟΛΙΤΗ Κ του «εκδότη» κ. Οικονομίδη…

« Η οδός Πόντου εξελίσσεται πάντως και σε έναν εμπορικό δρόμο αφού κατά μήκος της πολλά είναι τα μαγαζιά που υπάρχουν και συνεχώς αναπτύσσονται με ποικίλα εμπορεύματα, ενώ στόχος της διοίκησης αποτελεί η διάνοιξη της Πόντου η οποία θα συνδέσει την Καλαμαριά με το Αεροδρόμιο»

Εσείς γνωρίζετε ότι για τη διάνοιξη της Πόντου πλήρωνε και θα πληρώνει ο λαός της Καλαμαριάς;

Η διοίκηση του Δήμου πιστεύοντας ίσως ότι με τον τρόπο αυτό θα ήταν αρεστή στην τότε κυβέρνηση δέχτηκε να πληρώσει τις αποζημιώσεις που προέκυψαν από τις απαλλοτριώσεις λόγω της διάνοιξης… Κι έτσι πήγε «υπέρ πίστεως και πατρίδος» ο περίφημος «κοινωνικός συντελεστής» που υπήρξε και η βασική αιτία της δημιουργίας του «γκέτο» της επέκτασης…
Δέχτηκε η διοίκηση, δηλαδή, ότι η οδός Πόντου δεν είναι δημόσια οδός, αλλά είναι Δημοτική και επωμίσθηκε όλα τα οικονομικά βάρη των απαλλοτριώσεων με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε δανεισμούς επί δανεισμών για ν αντιμετωπίσει τα δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα του Δήμου!

Όλοι θυμόμαστε ασφαλώς όλα όσα ισχυριζόταν προεκλογικά ο κ, Οικονομίδης περί της οικονομικής επάρκειας του Δήμου Καλαμαριάς.

Ως φαίνεται το «ψεύδος» έχει καταστεί η δεύτερη φύση του κ. Δημάρχου…
Μόλις προ ημερών ο Δήμος Καλαμαριάς ζήτησε να πάρει δάνειο 5.000.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς… για να ξεπληρώσει δάνειο που πήρε από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων!!!
Δάνειο στο δάνειο για να ξεχρεώσουμε το δάνειο που δανειστήκαμε για να μην πάρουμε άλλο δάνειο… και ο θεός να βάλει το χέρι του…

Αλλά το μέγα πρόβλημα της Πόντου είναι μπροστά ακόμα…

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της υποθαλάσσιας αρτηρίας 80.000 αυτοκίνητα ημερησίως μέσω της Καπετάν Γκόνη θα διοχετεύονται στην Πόντου η οποία μάλιστα προβλέπεται να μετατραπεί σε οδό ταχείας κυκλοφορίας!!!
Αντί λοιπόν ο «εκδότης» να εμφανίζει ψευδείς ειδυλλιακές εικόνες προωθώντας το ανύπαρκτο έργο του, καλό θα ήταν να αγωνιστεί ώστε να αποτραπεί ο προτεινόμενος σχεδιασμός που θα επηρεάσει σε βαθμό υπερθετικό την ήδη βεβαρυμμένη ατμοσφαιρική ρύπανση και θα τεμαχίσει στα δυο την Καλαμαριά με την μετατροπή της Πόντου σε οδό ταχείας κυκλοφορίας.

Ο Καλαμαριώτης

Την 1η Ιουλίου κυκλοφορεί η μηνιαία εφημερίδα της παράταξής μας:

<







  • Για να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα όλα όσαπροσπαθούν να σας κρύψουν
  • Για να ξέρετε τι πραγματικά συμβαίνει στο Δήμο μας…
  • Για να γνωρίζετε τις απόψεις και τις τακτικές της παράταξής μας…
  • Για να προβάλλετε τις απόψεις και τα αιτήματά σας…
  • Για να μεταφέρετε τα προβλήματα της γειτονιάς σας στο Δημοτικό Συμβούλιο…
  • Για να είστε ενημερωμένος και ενεργός πολίτης…

ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "Η ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ"
















« ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Η ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ» στο Καραμπουρνάκι…

Ένα κομμάτι της παλιάς Καλαμαριάς που χάνεται με τον τρόπο που χάθηκαν όλα τα κτίσματα που μας θύμιζαν την κηπούπολη της Καλαμαριάς με τους μπαξέδες και τις πεντακάθαρες ακρογιαλιές!...












Η πάλαι ποτέ δροσερή αυλή της "ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ"
όπως είναι σήμερα!!!


« ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Η ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ» στο Καραμπουρνάκι…

Ένα κομμάτι της παλιάς Καλαμαριάς που χάνεται, όπως χάθηκαν το «ΚΥΜΜΑΤΑ» του Γιόσκα, η «ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ», το «ΚΑΛΑΜΑΚΙ»…

« ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Η ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ» στο Καραμπουρνάκι…

Σκουπίδια, παλιοσίδερα και χτισμένα παράθυρα…

Είναι άραγε τόσο δύσκολο να συντηρηθούν τα παλιά κτίσματα;

Είναι δύσκολο να απελευθερωθεί από τα σκουπίδια, τα παλιοσίδερα και τα λαμαρινοαυθαίρετα η παραλία;

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ;














Μπροστά από την πόρτα της «ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ»

Τυχαία συνάντηση του Χάρρυ Κλυνν με τους παλιούς Καλαμαριώτες Αμύντα Ακριτίδη και Ηλία Αμπατζίδη…

_________________________________________

YΓ

Όσοι παλιοί Καλαμαριώτες, φίλοι της Παράταξης, έχουν στα χέρια τους φωτογραφίες της παλιάς Καλαμαριάς ας κάνουν τον κόπο να μας στείλουν ένα αντίγραφο στη διεύθυνση:
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΒΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ»
ΠΑΣΑΛΙΔΗ 90-92
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 551 32

Ή να μας στείλουν το αντίγραφο της φωτογραφίας σε ηλεκτρονική μορφή στη διέυθυνση:
info@oloigiatinkalamaria.gr

Sunday, June 17, 2007

Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ

Χιλιάδες Θεσσαλονικέων παρακολούθησαν την αναπαράσταση της άφιξης των Προσφύγων από τον μαρτυρικό Πόντο στην παραλία της Καλαμαριάς το 1922.

Ήταν μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις. Η παλιά και η νέα γενιά δίπλα-δίπλα και μπρος στα δακρυσμένα μάτια όλων μας να ξεδιπλώνεται το συγκλονιστικό δράμα των ρακένδυτων και εξαντλημένων προσφύγων που φτάνουν στην Μακεδονοκή γή αφήνοντας πίσω τους τις αλησμόνητες πατρίδες και του τάφους των προγόνων τους…

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο σύλλογο Καυκασίων Καλαμαριάς ο «Προμηθέας» που πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία αυτή και εξίσου θερμά στις εκατοντάδες των εθελοντών και εθελοντριών που μόχθησαν ώρες πολλές για να πάρει σάρκα και οστά αυτή η όμορφη ιδέα.

Ο λαός της Καλαμαριάς έδειξε για μια ακόμη φορά τον απέραντο σεβασμό του στους πρόσφυγες γονείς και παππούδες μας που με τον ιδρώτα και το μόχθο τους ανάστησαν αυτόν τον τόπο και τίμησε για πολλοστή φορά τη μνήμη των 353.000 χαμένων Ποντιακών ψυχών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα αγιασμένα χώματα του Πόντου…

…ΜΕΤΑ ΑΠΟ 84 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΝΑ ΑΝΕΓΕΙΡΕΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ,ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΝΑ ΜΗΝΕΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.


Monday, June 4, 2007

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σε μια δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία οι πολίτες δεν είναι μόνο υποκείμενα υποχρεώσεων, αλλά και φορείς δικαιωμάτων. Προσωπικών και συλλογικών δικαιωμάτων. Ο συνδυασμός «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ» πιστεύει πως η αμφίδρομη αυτή σχέση πρέπει να αναγνωριστεί και να κατοχυρωθεί θεσμικά, μέσα από ένα «Χάρτη Δικαιωμάτων του Δημότη», που θα προσδιορίζει τις υποχρεώσεις του Δήμου στο δικαίωμα του κάθε δημότη:

Να ζει σε περιβάλλον καθαρό, ήσυχο και ασφαλές.

Να έχει πρόσβαση για τα παιδιά του στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα προγράμματα της απογευματινής δημιουργικής απασχόλησης.

Να έχει υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας του από τα Δημοτικά Κέντρα Υγείας και τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς.

Να έχει χώρου και προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού.

Να έχει βοήθεια και υποστήριξη στα γηρατειά, στη φτώχια και στην αρρώστια.

Να αντιμετωπίζεται ισότιμα και με σεβασμό, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, γλώσσα, εθνικότητα, θρησκεία ή ιδιαιτερότητα.

Να ενημερώνεται για τον τρόπο που ο Δήμος διαχειρίζεται τα χρήματα που εισπράττει.

Να διατυπώνει τη γνώμη και την κριτική του και να μετέχει στις αποφάσεις που τον αφορούν.

Να έχει παροχή δημοτικών υπηρεσιών τουλάχιστον αντίστοιχων με τα χρήματα που καταβάλει ως δημότης, ως καταναλωτής και ως φορολογούμενος πολίτης..